måndag 22 september 2008

Städdag...

Idag har vi tokstädat! Dammsugit, tvättat fönster och rengjort världens äckligaste AC-apparat som var alldeles kolsvart av damm och mögel(?)!!

Inte helt skönt att göra allt detta en solvarm dag på närmare 35 grader. Nästan som ett träningspass va?Även fiskarna fick det rent och fint hos sig.

Varför gör vi allt det här nu då? Svärmor kommer ju på besök på onsdag så klart. ;)

Vi kollade upp vad en städerska tar i timmen här. En väns "maid" tar 100 bath/timme. Det är lite mindre än 20 kr men vi beslutade oss för att göra jobbet själva.

Vad sjuttsingen skulle vi göra i ca 7-8 timmar medans hon springer runt och städar? Att sitta hemma medan en kvinna går runt och städar upp efter oss klarar jag bara inte av. Då vill jag bara hjälpa till tror jag. Och så skulle jag skämmas för allt stök.

Så vi tog tag i det själva. Inte av snålhet utan för att det hade blivit så pinsamt att titta på när nån städar hemma.

7 kommentarer:

Linda P sa...

Usch ja, då måste man ju, som du antyder, nästan städa innan hon ska städa ;)

Stackars svärmor hon är väl fullastad med tidningar, kan jag tro. Om hon inte orka bära alla kan hon ju alltid riva ut mitt reportage och slänga resten av tidningen. Hehehehehe

KRAM!

Familjen V sa...

lindaP: jag antar att det är en vanesak det där med städhjälp. alla här har det fr. morgon till kväll o jag undrar vad sjuttsingen det finns att göra så många timmar varje dag!!
en del kvinnor här jobbar inte men ändå har dom nån som går där hemma o städar hela dan. konstigt va?

svärmor skall INTE riva ut ngt, för jag behöver all läsning som finns;)

kram kram där borta!

Malin sa...

Ann; Det är ett problem det där med väggar, så känner även jag. Hade velat ha fler lämpliga väggar till lite större tavlor. :( Men man kan inte få allt! :)


Så flitiga ni har varit! Kan tro det är skönt nu?! :)

*Kramkalas!*

Maleé sa...

Man kan träna sig till att acceptera att någon annan städar. När man väl lärt sig det vill man aldrig städa igen - lovar. ;-)

För 500 baht får du fullständig hel-hus-rengöring och det är många som behöver tjäna extra så du kan hänvisa till under-stöds-arbete om det känns bättre, hehehe...

Tyvärr har jag ingen städpersonal i Sthlm, men funderar på att hyra in firma. Inte av lathet utan pga tidsbrist och armskada.

Men du läsning... varför åker du inte o hälsar på kärleken min? Vi har stort bibliotek, du är välkommen att låna böcker. 20 kg nytt på väg ner i dagarna också, jag måste ha läsning under vintern.

Familjen V sa...

malin: så mkt snyggt att hänga upp o så få väggar;)
men det spelar nog ingen roll hur många väggar jag har, för jag har sån beslutsångest o rädd för att göra hål i tapeter att det aldrig kommer upp ngt.

kram o ha en härlig dag!!malee: vi fick besök att städtjejen o hon ville så gärna ha jobbet att vi lät henne städa undervåningen. av snällhet ej lathet;)
fast jisses så fint det var hemma! så fint hade det INTE blivit om vi städat själva!

nu nämner du det här med låneböcker! i vanliga fall brukar gästerna ta med ett gäng ned men nu var det ju 2 månader sen sist. sen brukar jag byta till nya begagnade i Jungceylon. Men tack för omtanken ifall jag läser ut böcker innan nästa omgång gäster.

kram o jag förstår din längtan, här är verkligen skönt nu!!!

Maleé sa...

Tänkte inte på det där med böcker tidigare, men ni har ju bott hos oss så då såg du väl att vi hade gott om böcker? Det bara är en liten del som står i lägenheterna... jag läser mycket!

Hahaha - roligt att ni kom på att det är snällt att inte städa själv! Grattis, nu ska du se att du inte vill städa själv nå’ mer...

Familjen V sa...

malée: jag misstänkte nästan att jag skulle kunna vänja mig vid detta med städhjälp. och mkt riktigt var det superskönt att komma hem o det var renare än när man gick ut;)

kram o må väl!!