lördag 6 september 2008

Lungt var det här...

Det har regnat mycket här. Inte hela tiden men några kraftiga skurar varje dag blir det.

När det regnar blir det självklart mycket surfande för att få inspiration till heminredning. Det är ju så kul! Det här köket hittade jag i Sköna Hem.
Den vita basen i rummet med den knallorangea lampan, EAT-bokstäverna och svartvita Pappelinan är bara så fint. Men den största anledningen att jag gillar detta kök är att den inte är helt perfekt. Det är personligt, enkelt, ljust, öppet och mysigt utan att se stylad ut.

Jag är nämligen lite allergisk mot allför stylade och supermatchade hem. (övermöblerade rum är heller ingen hit). Typ Extreme homemakeover. Finns det något värre än när dom kör med hela möbelserier i ett hem? Kanske inte alltid fult men usch så tråkigt.

Men det är kanske smaksak? Det jag tycker är ursnyggt tycker t ex aldrig min käre make. (han behöver bara vänja sig lite, he he )

Ett hem skall vara blandat med nytt, gammalt, arvegods, loppis eller bara en kär ägodel som "inte alls passar in". Blanda allt detta med inredningsklassiker så har ni mitt drömhem!

Sist men inte minst gamla, kära hederliga IKEA. För det finns väl ingen (i Sverige) som inte har en grej/pryl/möbel därifrån?

Jag skulle inte kunna eller vilja vara utan IKEA iallafall!
10 kommentarer:

m a r i a k o d e n sa...

Hej over there!
Gillar åxå det där köket, det finns nånstans mer bilder från hemmet....
Älskar den där stilen så jag vet preciiis vad du menar!
Jag får hög puls av sånt här!!!
Kolla in en blogg som hetter papper & penna.....där är det så snyggt!!!!!
Tror att tinaminastina länkar till den...... I ööööve it!

Ikea är bra i lagom dos! Inte kul när ALLT i ett hem är Ikea......

Tror ni kommer få skiiitfint hos er!
Nu:Frukost!
Sen: Städa!
Kul? Not!

KRAM!!!

Mari sa...

Håller mej dej fullständigt. Det skall synas att någon bor där.

På Styleroom kan det ibland var lite väl uppstylade hem, kala och trista men smaken är ju som baken delad.

Nu håller jag på och måla alla lister och dörrfoder och det är skittrist, har bestämt att ta lite varje dag för jag hatar ju att måla. Har varit ledig i 4 dagar nu så nu får man väl jobba gumpen av sej.

Håller med dej om IKEA gillar det stora varuhuset jättemycket.


Kram och ha det så gött!!

Anonym sa...

I lajkar det köket med. Har det i en inspirationsmapp på datorn. :D

Hoppas du har det gott "over there". :) Själv har jag mått för d*gt denna veckan. :( Man får hoppas att det vänder...

Kramisar till dig!


/Malin Inspiration & design

mia sa...

Vad roligt att få se ännu fler bilder på hur du bor!

Kram Mia

Anna sa...

Hej!

Skulle du vilja få GRATIS presentkort från KICKS? Tryck då på denna länken:

http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=1482

och bli medlem på gratismakeup.se. Det kostar ingenting och är väldigt enkelt! Det finns även en tävling för medlemmar där man kan vinna en ny laptop :)Vill du också ha GRATIS kläder från H&M, Gina eller JC? Då tycker jag att du ska bli medlem här:

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=803

Även detta är superenkelt och kostar dig ingenting. Kan kan ju därför inte förlora nåt på detta :D

Linda P sa...

Amen öhhhhhh! Nä, jag tycker så klart att ett hem ska vara precis klippt och skuret ur en katalog, utan någon som helst tanke bakom, gärna med så mycket wannbe-grejor som möjligt som man har sett hos någon annan och sen kopierar man rakt av. Så har jag gjort!


MOAAHAHAHHAHAHAHHAHAHA
Yeah right!

KRAM HELA DAN!!

(Nä jag är inte full, jag är bara glad ;))

mia sa...

Nej du man ska ALDRIG shoppa med män så vida de inte är gay. Sawgrass Mill har jag hört en massa om men aldrig varit där när jag varit i Miami. Är det så toppen som alla säger?

Kram Mia

Familjen V sa...

mariakoden: ja jag går oxå igång på såna här hem. såg på blocket att en orangea bumling var till salu för 500 kr....hm...intressant värre...
visst kan man klanka ned på Ikea men det är tur dom finns annars skulle det vara som här i thailand. skitfula fanérmöbler till högt pris. om man inte är rik vill säga, då finns ju alltid snygga saker att handla.

mix&match är det bästa. det måste vara blandat. hur kul är ett korrekt inrett rum även om det bara är snygga möbler? inte alls min stil iaf.
själv vill jag försöka få in mer mönster o färg o jag hoppas att jag vågar nu när jag kommer hem.

kram kram o ta hand om dig!!mari: ja- har sett vissa perfekta hem. jättesnyggt, men tråkigt värre. jag vill att barnen skall kunna röra sig och hela familjen skall trivas. maken är inte så noga med vad jag köper men han vill leva utan att vara livrädd att göra märken eller man inte får sitta på finstolar. han hatar rum o möbler som inte används. det håller jag med om.
man skall leva o trivas bland i sitt hem. det är det viktigaste.

Buu- för att måla lister! I vårt lilla radhus är ALLA lister, karmar, dörrar mörkbrunt. Det kommer att ta några lager färgninnan man ens ser en vit nyans;)

kram o heja dig o målningen!malin: det har jag med. organiserade nyss om där för det var så många bilder nu o svårt att hitta. jag gillar när det är vit bas o låter enstaka saker utgöra personlighet.

fy för att du inte mått bra. hoppas att det blir bättre!

kramisar till dig o må väl!mia: hmm- du tror väl inte att det är mitt hem? för sån lyckost är jag inte;) skulle vilja det men kanske kan man inspireras av detta o skapa ngt liknande.

kramanna: tack för tipset!!linda p: hej där din gamla fyllis!
skulle skratt åt din ironiska beskrivning om det inte vore för att det är sant. antingen härmar en del bara för mkt, eller så kör dom med "hela möbelserier".
men vem är jag att döma? det viktigaste är att man trivas eller hur?

kram kram o fortsatt glad dag på dig!!mia: sawgrass mill är heaven on earth för shoppare! utbudet är stort o riktigt fina saker.
det är även så där mysigt med flera olika byggnader. det är stort som satan. floridas största o det säger väl inte så lite.
vi var där i 11 timmar o jag tröttnade först av oss. killarna köpte sig nya märkesgarderober.
min man hatar att handla men i USA förnyar han sitt förråd.
jag shoppar ju året om så jag behövde ju inte så mkt. men jisses så trötta vi var!

kram kram!

Mrs. b sa...

Jo, vet vad du menar! Samtidigt tycker jag att det är det som är så svårt att få till! När man själv inte alltid har bästa ögat för färg/form-kombinationer, så är det gärna att (i alla fall jag) vill se nån liten färdig kombination som funkar för att jag ska våga mig på det. Men det är nog övning som gäller, och till slut så blir det nog bra! Och med bra menar jag att man själv är nöjd. (Har alltför många gånger köpt nåt bara för att bli besviken över att det inte ser bra ut i mina ögon...) Därav kuddstopp här hemma tills jag får lite bättre idéer på vad jag vill ha! :-)

Familjen V sa...

mrs b: ja det finns helt enkelt för mkt snyggt! jag tror iallafall att jag lite har greppat hur jag vill ha det. Skall bara spar ihop lite pengar;)
Sen bryr jag mig inte om att många andra har det. Eller om jag har ngt ingen har.
Huvudsaken att jag (hmm- vi) gillar o trivs.
Blanda är en bra filosofi och det är inte hela världen om det inte matchar. Bara charmigt egentligen.

kram o ha det bra!