söndag 4 maj 2008

Ikea here we come- Kuala Lumpur del 2

Vi låg i sängen på hotellrummet och funderade vad vi skulle hitta på dagen efter. Plötsligt såg vi på tv en välkänd reklam och logga.
För första gången i vårt förhållande bestämde vi oss för att besöka Ikea och bara strosa runt. När hände det sist att maken tyckte det skulle bli KUL att åka dit???

Det var dock inte så enkelt att ta sig dit. Vi fick åka taxi, tunnelbana och till sist Ikeas egna buss om hämtade oss vid stationen. Hur gulligt som helst med en gulblå buss med destinationsskylten: IKEA. Bra initiativ där att hämta upp folk och gratis köra till ingången!!

Det borde dom börja med i Sverige oxå. Skall maila Ingvar och påpeka detta.

Ni anar inte vad jag har saknat Ikea, detta underbara ställe som kändes som det bästa resmålet på länge. ALLT var precis som hemma. Skyltar, inredning och mat precis som hemma.
Fast det var lite billigare ändå. Typ korven för 5 spänn vid kassan kostade bara 2 kr där.





Det var en lång resa men helt klart värt det när vi kom fram.






Japp, så här överlycklig kan man se ut när man får köttbullar och lingon. Jag är en enkel tjej som inte behöver lyxiga restauranger. Ikeas mat duger fiiiiiint!!




Hands off mammas princesstårta!! Barnen försöker sno den efterlängtade princesstårtbiten men det går gränsen för vad jag delar med mig till dom. Dom fick ju svenska chokladbollar.





Barnen var oxå överlyckliga över Ikea.






Det enda vi köpte var käk och godis. Dillchips, räkost, Leksandsknäcke, kexchoklad, skorpor, Hällakaka, Löfbergs lila kaffe, det är exotiska grejer det. Hade velat köpa ännu mer men det gick inte att ta med en princesstårta




Bild borttaget!
Jag har valt att ta bort bilden på min nakne son som sover ståendes. Detta pga varning om alla galningar som finns där ute och hur dom ser på den bilden.









12 kommentarer:

Anonym sa...

Okej, Ikea kör inte egna bussar till och från butikerna här hemma i Sverige..... MEN.... det finns ju faktiskt bussbolag som arrangerar Ikearesor och det är inte dumt det heller :D

Unknown sa...

Heeej! Hihi sikken liten tröttis!!! :D Finns det något mysigare än att se sina godingar ligga & sussa?! :)

Ni verkar ha det underbart! Här lyser solen och det är riktigt skönt. Satt & gottade mig på trappen innan, skönt för min värk. Värmen gör susen. :)


Jag ska berätta om stolarna sedan. Bra pris ju. Jag tror att ILVA bara finns i Malmö men jag är inte hundra. Dem har ett lager i Danmark vet jag. :/ Men dom har ju postorder också, fast inte dit du är. :(


Ha det så gott! Kramar Malin Inspiration & design

Anonym sa...

Hallå....Oj har han somnat sådär.... =)
Allså, det finaste kortet jag sett på en stående sovandes kille...... ;)
Vad kul att se bilder på er! Supersöt familj!
Försökervaralite nyttig nu...åhjälp så godissugen jag blev...å chips...mmm...........

Hoppas ni njuuuuter!

Kram!!!!!!!!!!!!!

Solrosfrö sa...

Hello there snygging! klart man inte delar med sig av tårta!!

hallakulle sa...

Visst är det underbart att se den gulblå byggnaden när man är långt borta från Sverige! Jag har bort utomlands längre perioder, både i Amsterdam och New York. Jag vallfärdade båda gångerna till Ikea för att TITTA på prylarna, LÄSA de svenska skyltarna, ÄTA den svenska maten och HANDLA massor med svenskt godis.

Kamprad är en bra man =)
I Stockholm finns det Ikea-buss =)

Anonym sa...

Tänk att ett IKEA-besök kan vara så spännande :-)

Hans sa...

Kanske jag är förvirrad men eftersom jag inte följt din blogg speciellt länge undrar jag vart detta IKEA ligger. Kan tyvärr inte riktigt få i hop det - vad jag vet finns det inget IKEA i Thailand!?

:o)

Mie sa...

Oj oj nu har jag läst ikapp om ert strulande med visum.. Låter inte kul alls men skönt att det ordnade sig!
Och att man kan bli så lycklig av svenska köttbullar o Ikea;)
Sköt om er o kramar från soliga Sverige!

Ann sa...

knyttet: finns det bussresor till Ikea? hade jag ingen aning om. själv har (hade) jag 5 mil till Ikea. Då behövs ingen bussresa.


malin: alltså den killen kan sjunga o prat i ena sekunden för att sen stensova. vi blir lika överraskade varje gång ;)
den stolen är sååå snygg. jag har lagt den till min inspirationsmapp. jag har en till jag kommer hem. man glömmer var man ser allt snyggt så det är bäst att spara på ett ställe.


kram



mariakoden: japp- så där somnade han. mitt i leken ;)
lägger in mer kort på oss för svärmor följer min blogg nuförtiden. undrens tid är inte förbi. hon har både dator och bredbandsuppkoppling nu ;)
men du- när du är godissugen så kan du alltid knalla iväg o handla. själv får man ransonera allt snask. har faktiskt en massa kvar. vågar inte börja äta, för då säger det tjoff- och allt är slut. alldeles för fort ;)

kram kram o jobba på du!!!!


jessika: nej- som sagt så finns det en gräns för allt. min går vid tårtbit ;)
kram

Ann sa...

hallakulle: jamen visst är det så? man vill känna allt det svenska!! trodde inte att jag skulle bli en sån.
varför är det helt plötsligt så himla kul att läsa svenska texter när man bor utomlands?
så himla stolt över att vara svensk och så himla stolt över Ikea. det har han gjort bra den där Ingvar ;)

ha det bra!!


hanna-sofia: ja- det kan man inte tro va? så himla roligt blir det när man inte kan få det när man vill ;)
ha det bra i götet. och så nära o underbart att bo så nära ikea. 2 ikeor förresten ;)


hasse: ha ha- jag kanske skulle ha skrivit: vi flög innan! Nej i T-land finns inte Ikea. Nej- det närmst Ikea ligger i Kuala Lumpur.
Jag var nog inte så tydlig kanske.

ha det! När åker ni förresten??


mie: nej- ibörjan var det mest skit. men det blev ju kanon i slutet. och det är ju det som räknas. nästa resa skall vi planera bättre.
kram

men varför är det så

Anonym sa...

Gullig bild på slutet, men för allas skull hoppas jag att du tar bort den/klipper den lite eller spärrar den eller lägger en text över så ingen tar bilden. Kände genast med tanke på alla glaningar det finns där ute som snor bilder på barn o särskillt då när dom inte har kläder på sig...Ville bara varna dig...

Ann sa...

anonym: tack för varningen!! jag tog bort bilden.
herregud vad jag skäms! hade inte en tanke på att ngn skulle titta så min min älskade lille pojke. men det är ingen ursäkt. världen är fullt av sjuka människor och man måste göra allt för att skydda dom.
tack en än gång!!!