fredag 23 maj 2008

Ja men fråga på bara...Häromdagen var jag vid klubbhuset och badade med barnen. Vi var helt ensamma i flera timmar och precis när vi skulle gå kom en man med sitt barnbarn.

Givetvis slog han sig ned brevid mig och började prata. På väldigt knaglig engelska började han sin "utfrågning".

Thailändare är väldigt frågvisa och har ingen känsla för om vissa ämnen är lite hmm...opassande att fråga främlingar.

Så efter dom inledande frågorna om jag var gift, hur många barn jag har och var vi kom ifrån så gick mannen in på dom mer privata såsom:

* Om min man är rik (underförstådd om jag var en golddigger)?
* Hur mkt pengar vi har/tjänar och hur vi hade fått ihop vår "förmögenhet"?
* Min härkomst och varför jag var så mörk (sade han med rynkad panna dessutom). Hade jag möjligen negerblod i mig?


Detta har hänt förr och jag blev således inte alls chockad över att diskutera sånt här med en person jag "känt" i 5 minuter.Ja ja- alltid kul att stifta bekantskap med nya människor!10 kommentarer:

Mie, Absolut Guldkant sa...

Ha ha, jag hade gett honom en propp:) Ha en toppen helg!

Familjen V sa...

mie: jag sa ju att jag är van;) jag är uppväxt med sånt här och det måste man nog om man inte skall ge folk på moppen ;)
här i thailand FÅR man kommentera folks utseende, pengar och livssituation. helt öppet o ogenerat!

trevlig helg på dig oxå!!!!

Linda P sa...

Hahahha och du svarade snällt och väluppfostrat, antar jag!?!? Själv hade jag bett honom fara...

Jaså du känner Gunnar, du. Vad skoj!
Höres. Kram :)

Anonym sa...

Eh...ja ha....vilket kul samtal....NOT!
Vilken tur att du är "tränad" o fixar biffen.....;)
Men du, ärligt; Hur mycket pengar har ni....å har du negerblod i dig......
Nä jag skojar förstås....

Kram på DEJ!
//Maria (Koden)

Jessika sa...

Propp här med... ;D

Familjen V sa...

linda p: jag är ganska väluppfostrad ja- och van ;)

japp- har pratat med farbror Gunnar några ggr. trevlig och vänlig man. visste dock inte att han var en kändis förrän jag såg det hos dig!

kram


mariakoden: jag är uppväxt med 7 thailändska mostrar som är sjukt ärliga så man har hört ett och annat genom åren ;)
när man vet att dom inte menar illa och inte förstår att folk tar illa upp så bryr man sig inte så mkt. lite som när man pekar och säger ngt ;)

jag skulle ha sagt att jag var rik för min man tjänar grova pengar på illegala vapen ;) det hade nog fått tyst på honom!

kram o ha det fint i helgen!!!jessika: jamen - nu inser jag att jag kanske skulle ha gett gubben en smäll. men det hade han ju inte fattat ändå. att han hade gått över gränsen alltså så det var bara att prata på o hålla masken ;)

kram kram

hanna-sofia sa...

Fast man behöver kanske inte svara helt ärligt, du kunde ju ha hittat på världens story :-)

Javisst min Pappa kommer från Kurrekurreduttön. Efraim Långstrump very famous negroking over there. Never hered about him?

Familjen V sa...

hanna-sofia: kära nån- jag är nänstan aldrig ärlig!!
jag ljuger dock inte för att verka märkvärdig eller så utan för att det är svårt att förklara vissa grejer pga språkförbistringen ;)

Hade jag sagt att min pappa var negerkung hade han trott på det. Garanterat ;)

ha det fint!!

nadia sa...

Åååh vad jag känner igen mig! Jag råkar också jämt ut för den här typen av frågor. Men ibland, när jag inte orkar vara artig, brukar jag säga att jag kommer från Hawaii och då blir jag inte riktigt lika intressant längre. Oftast tycker jag dock att det kan vara lite roligt när thailändare frågar ut mig om saker och ting, värre är det när faranger kommer fram för då händer det allt som oftast att dem avslutar samtalen med att fråga om jag har någon trevlig singel-kusin eller om jag vill bli kompis med deras thai-flickvänner... Mindre lustigt, så för faranger är jag alltid en tjej från Hawaii som bara pratar swahili. Ha en bra dag!

Familjen V sa...

nadia: ja sånt här är ju ganska vanligt i Thailand. Thaijarna tror att alla thai-kvinnor har "fått till" det med en vit man. Lyllos mig som många anser. Kärlek har ju inte med saken att göra, bara han är vit. Synd, men sant.

Jag brukar "ljuga" ibland för att slippa förklara närmare. Jag pratar bara engelska här och låtsas som det regnar. Sedan hör jag hur konstigt dom tycker att en thai-tjej inte pratar thai. Många tycker att jag är högfärdig men jag orkar inte förklara för vilt främmande människor hur mitt liv ser ut.
Ja- det är inget att göra ngt åt utan man får ta det. Svenskar är tysta och instängda, thaijarna är för mkt åt andra hållet ;)

Men innerst inne brukar dom inte mena ngt illa, dom förstår inte att man kan ta illa upp bara.

kram o ha det fint!