fredag 9 maj 2008

Tidningar och sushi...


Har varit utan internet i några dagar pga blåst och regn. Solen verkar har varit och hälsat på uppe i norden istället. Herregud vad avskärmad man känner sig från omvärlden!

I lördags kom två vänner från Sverige. Jag hade bett om heminredningstidningar och några böcker. Yeah- ännu mera härlig läsning. Tur det, för maken och hans vänner skall fiska mkt.

Har inte läst så mkt som dom här månaderna i Thailand. Snittar 1 bok/vecka.
Som sagt har det blåst och regnat mkt den här veckan i Phuket så det har inte blivit ngt bad för besökarna. Istället drog vi till CentralFestival där vi besökte en japansk restaurangkedja som heter Zen för att kalasa på sushi.

En av våra nyanlända vänner har bott i Japan så han fick guida oss och förklara rätterna. Åhhh- såå gott det var!!!


Någon mer som älskar sushi?


Barnen är ju inga fan av nya rätter så det fick bli ett besök på KFC efterråt. Lika glada var dom för det. Bättre än att försöka tvinga dom att testa rå fisk doppad i soja och wasabi.

Det hade inte varit snällt.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Thai- Ann; Ja, visst är det snyggt att blanda.?! Dock kan det vara lite knepigt att få till det i bland. :) Men blandar man rätt så kan det bli hur snyggt och effektfullt som helst. Tyvärr har vi inte så högt i tak som på bilden. Det vore något det! :) Men man kan ju inte få allt! =) Du får måla dina tidningsställ en anna gång. :) Bra med lite idéer i bakfickan ju.

Sushi har jag aldrig smakat, varit för feg. Min dotter vill SÅ gärna testa så vi får väl göra det. :) Det sägs vara slibbigt att ha i munnen. :)Ha det så gott! Kram kram

Malin Inspiration & design

Mie, Absolut Guldkant sa...

Tycker det är jättegott med sushi men har lite svårt när det är sjögräs runt; segt o luktar illa.. men resten är smaskigt!

Nu har jag förresten skickat tillbaka solen o värmen till dig igen;)
Kram

Familjen V sa...

malin: ja- det svåra är att blanda snyggt. typ andra som lyckas. hemma blir det bara "stökigt". fast kanske bara man själv som tycker. likadant när det gäller stilrent- åenasidan skitsnyggt å andra sidan så finns det så många snygga prylar man vill ha framme ;)

Högt i tak, öppen planlösning, köksö m.m det finns många "krav" i ett hus. svårt att få allt. särskilt om man inte är villig att lägga ut hur många miljoner som helst.

testa du sushi! men det tar 2-3 ggr innan man älskar det. typ som rödvin. det är ju inte gott första gången precis.
Testa en vegetariskt varint först- med creme cheese, gurka o avocado.
det är ju inget slemmigt där. sedan kan du uppgradera dig!
Ett annat tips: köp annan mat till och köp några rullar för att testa.Jag avskydde det första gången o höll på att dö av svält!


mie: jasså- har solen övergivit er? Men här är den då inte. Fortfarande mulet o blåsigt.
Gillar inte sjögräs o rom runt. Bäst är lax och räkor på utan det gröna runt. Dom vegetariska är ju himmelsk goda oxå!!

kram o ha det fint i veckan!!!

Hanna-Sofia sa...

Skumtimmen är jättebra den kommer du säkert gilla.

Familjen V sa...

hanna-sofia: japp- den lät som en bok i precis min smak.försöker läsa lite andra författare. elle rättare sagt så läser jag bara pocket för det är lättast för gästerna att bära med sig ;)

ha det fint!!

Jessika sa...

Nja sushi är så där tycker jag ;/

Familjen V sa...

jessika : Jasså inte? Det som är så gott! Men det tar några ggr innan man gillar det. För mig tog det 3-4 ggr. Jag VILLE lära mig äta det. Det lät så praktiskt med sushi. Typ attköpa med sig hem och käka en fredagkväll när barnen lagt sig. Lät att äta framför tv och nyttigt. Ingen disk eller ngt.
Testa du lite då och då så kommer det.
Väldigt praktiskt som sagt!

kram o "lycka till"! ;)