lördag 3 maj 2008

Tillbaks igen...


Ja- då var man hemma igen. Det är alltid skönt att komma hem och sova i sin egen säng hur bra man än haft det.
Jaha- vad har jag att säga om Kuala Lumpur då? Bara bra!
Förutom maten då.
Vi hittade inget gott att äta och det blev mest såna välkända matkedjor hamburgarkedjor och Starbucks som gällde. Vi letade visserligen inte så noga men det beror på att barnen ändå inte äter "konstiga" nya rätter.


Kuala Lumpur var ingen kulturkrock precis för oss som bor i Thailand. Det mesta är ganska likt här med undantagen att Malaysia är renare, tystare och bättre vägar. Allmänintrycket är mer europeiskt.


Det bästa var nog att nästan alla pratade engelska så man kunde fråga om vägen och vad som fanns att göra. Det var lätt och billigt att ta sig fram. Tunnelbana och Monorail var enkelt att förstå sig på och kostade nästan gratis. Några kr/resa bara.


En storstad är väl inte mest lämpad för en barnfamilj och vi gjorde inte riktigt allt vi ville för är barnen kinkiga så är det bara att gå hem med dom.


Sån tur att det finns bärbara datorer och filmer!! Barnens lilla dvd-spelare är det bästa köpet för resor. Perfekt när man bara slappar i hotellrummet!!


Här är några kort från första dagen i KL. Fler kommer imorgon.Utsikt från vårt hotellrum. Twintower även känd som Petronas Tower.Samma vy by night.


Trots att vårt rum låg på 17:e våningen väcktes jag av böneutroparen tidigt varje morron. Jag höll på att bli tokig över den låååånga bönen och kan inte förstå hur småbarnsföräldrarna här står ut. Det räcker ju liksom att bli väckt av barnen ;)Vi besökte Aquarium Center med inriktning på djur och natur från Malaysias djungler. Det fanns även hajar vilket var det enda viktiga ansåg barnen. Väldigt kul och mkt intressant.
Här befinner vi oss på promenad i centrum och posar framför dom berömda tornen som syns där i bakgrunden.Bröderna Bus som för tillfället är glada och sams. Kanske beror det på att dom väntar på sin doghnut från Starbucks?


I KL (och även här i Thailand) så är det strängt förbjudet att ta kort inne i shoppigcentra och affärer. Dom har folk och vakter som håller koll på sånt. Men här "smygtog" jag ett kort från den största (och dyraste) stället. Här fanns det bara svindyra märkeskläder, väskor och smycken. Jag handlade alltså inget här som ni nog förstår. Men det är kul att bara titta in i en affär med typ 5 väskor och 10 pers som väntar på att serva en kund som vill köpa väska som motsvarar svenska månadslöner.Det är ganska tröttsamt med en dag i stan.

Imorgon kommer bilder från ett speciellt ställe vi besökte!! Ni kan få en ledtråd: svenskt!!!


Trevlig helg!!
8 kommentarer:

Lillan sa...

Vilken underbar bild du avslutade med, såååå söta!!!
Kram
Lillan

m a r i a k o d e n sa...

Men gu så snygga foton du har tagit...ser ut som vykort!
Vackert=)
Vackra barn har ni åxå.....
Förstår att ni har det bra...Jag är så avis att jag spricker!
Har ni inte Dollarstore i sösverige?
De säljer krimskrams blandat med äkta vara, typ uglydollsen är "riktiga" som annars kostar ca 200-250 men på Dollarstore alltså 30,-
De säljer plagiatskål av em marimekkoskål....den enfärgade höga du vet? Typ gammeldags.....

Nu blir det filmtajm!

Ha det så bra å tänkt på oss ibland!

KRAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hanna-Sofia sa...

Verkar vara en hur spännande stad som helst. Åkte nu upp i Petronatornen? Killarna är ju ursöta på sista bilden!

Linda P sa...

Ni verkar ju haft kul måste jag säga! Särskilt böneutropen måste ju ha uppskattats :)

Hmmm, är det månne Ikea som i inte kunde hålla er borta ifrån?

Ha en härligt solig söndag (stor risk att det är nåt annat än soligt hos er va´??)!

Nadia sa...

Vad jag blir sugen att åka till KL! Ni har det bra ni... Kul att du har lite närbilder på barnen, riktiga supersötisar. /nadia

Familjen V sa...

lillan: ja då är så goa o söta. när dom sover ;)

kram kram!!

mariakoden: jag måste erkänna att just dom snygga korten har maken tagit. med fördröjning och annat tjafs man måste ställa in. själv klickar jag bara och tackar för att det finns raderingsfunktion ;)

ha det bäst!


hanna-sofia: nej- vi gjorde ju aldrig det. såg den jämnt överallt och var vid entren o så bodde vi ju på 17:e våningen med bra utsikt. man var tvungen att vara där tidigt för dom tog bara emot ett visst antal besökare/dag. tidigt och den här familjen går inte ihop!


linda p. ja roligt var det. dock inte den jobbiga gubben som bad och höll på i typ en timme tidig i ottan. varför säger jag bara?
konstigt nog var det bara jag som vaknade av det. inga andra. typiskt.

ha det fint!!!


nadia: det är en stad som är kul och har man möjlighet att stanna till i några dagar så är det väl värt ett besök.

Jessika sa...

Så mycket fina bilder - kul att se dig och dina fina söner :)

Familjen V sa...

jessika: kul att du ville se oss. det vill svärmor oxå för hon följer vårt liv och saknar sina enda barnbarn. då får man slänga in lite kort på dom. och oss. maken vill INTE vara med men jag smygtar kort ibland o lägger ut ;)