onsdag 28 maj 2008

Cobra Show...

Häromdagen var vi och våra besökare på utflykt. Lite trötta på poolen (detta gällde dom vuxna endast) så beslöt vi oss för att kolla in Cobra showen för att slå ihjäl lite tid.

Jag säger bara: bad idea!!! Nu fick jag reda på att det definitivt finns ormar här. Jäkligt giftiga sådana oxå! Guiden sa att det finns en massa giftkobror här i dikena och skogsområden!!!
Den giftiga Kungskobran!


Maken tröstade med att det inte är så vanligt med Kungskobror i bostadsområden. Den här däremot är nog vanligare och den är inte dödlig. Ja men vad bra då! Nu känner jag mig lugn. NOT!!!!


Mina barn är bra mkt tuffare än mig. Själv var jag livrädd att nån orm skulle smita iväg och anfalla under showen medan mina ungar glatt ville posera med en orm runt nacken.
Senare på kvällen drog vi iväg till Kata och åt på Buffulo Steak house. Ett svensktägt ställe med möra stekar och skandinaviska rätter som specialité.
Vi tänkte ta en sväng förbi ett annat svenskägt ställe: Mellins. Det är ett cafe och vi var sugna på lite blåbärspaj med vaniljsås. Tyvärr hittade varken vi eller tuk-tuk förare dit.
Det får bli en annan gång.


Däremot hittade jag det här spökparet för salt och peppar under vår jakt efter god svensk efterrätt. Såna här spökpar vimlar det av här och priset ligger mellan 30-50 kr beroende på storlek och prutvilja.


Igår åkte våra besökare hem och vi är själva igen. Till juli. Då får vi eventuellt besök igen.

7 kommentarer:

Mys liv och hem sa...

IIIIIIhhhh för ormar.Då är det tryggt i kalla Sverige på den fronten,men vad härligt ni verkar ha det.Hoppas ni får en skön dag

Birgitta sa...

Du behöver ingen Tuk Tuk till Mellis. Va kan det vara 3-4 gatan till höger om du går mot Karon. Ligger på vänster sidan in gatan men det är rätt oansenligt och lätt att missa. Jag längtar tillbaka varje gång jag läser din blogg!

Linda P sa...

O jädra vilka modiga barn du har!

Spökisarna är så söta, och billiga också vad det verkar!

Familjen V sa...

mys liv o hem: vi har det härligt och vi undviker ormarna ;)


birgitta: kul att du känner igen dig! vi läste att Mellins skulle ligga nära och började gå. men vi hittade inte. därför tänkte vi ta tuk-tuk för att spara tid för det var sent på kvällen. men ingen hittade dit så vi gav upp. det får bli en annan gång.linda p: ja- dom är modigare än mig iallafall. trodde aldrig att dom skulle göra det när vi på skoj frågade dom. där ser man, man tror man känner sina barn ;)
jag valde det lite större spökparet som har varit lite svårare att få tag på i svart/vitt. kul att ta med sig lite minnen från vårt år här tänkte jag.

kram o ha det fint!!!

m a r i a k o d e n sa...

UUUUÄÄÄÄKKKK....Scrollar förbi ormarna...hatar ormar....=(
Vilka fina fynd du gör!!
Nu måste ni ju snart komma hem å börja inreda ett hus!!?!?!!?

Hälsinglandkrukorna var åxå fina.....
Få se om man beställer nåt, ska jag handla åt dig åxå...haha.....å skicka till Thailand???

;)

Ha det...Kram!!!!!!!!

tinaminastina sa...

Men usch vad läskigt...men supermodiga barn har du ju!Hatar ormar,så jag förstår dej!

Vilket fint spökpar du hittat!

Kul att kika in här på din sida och kolla in uppdateringarna..det har varit lite dåligt med mina besök så nu ska jag kika runt lite.
Har precis kommit in från solstolen...24 grader har vi här i dag...helt ok med tanke på att det är Maj fortfarande=)...

Stor kram på dej =)=)

tina//

Familjen V sa...

mariakoden: men vem gillar ormar?? min tokige make! han vill jättegärna se en livs levande kungskobra här ute på gatan. det skulle glädja honom mkt. såååå olika vi är han och jag;)

krukor är ju ingen hit att skicka till andra sidan jorden. trots att dom är urfina;)

OM jag längtar efter att få inreda igen?! jag sitter och roar mig med att inreda i paint och klipper o klistar in snygga möbler och saker jag vill ha. skall kanske ta och visa mina most wanted stuff nån gång?

ha det fint och sköt om dig!!!

kram kramtina: jag ser att ni oxå har det varmt hemma. härligt. hoppas att sommaren håller i sig så att det inte blir som förra året.
- sommaren som kom av sig och fick oss att fly hit ;)

kram och njut i solen du!!!!