måndag 5 maj 2008

Besök uppe i bergen...

Ja- jag vet, nu börjar det bli tjatigt med rapport från Kuala Lumpur. Men här hemma händer inte så mkt. Vi väntar in besökare från Sverige som anländer hit till helgen.
Därför tar vi det lite lungt nu för det blir desto mer om några dagar.

Dessutom måste jag bara få berätta om världens roligaste ställe för familjen. Eller för alla förresten. Om ni har vägarna förbi så måste ni besöka stället. Man kanske inte har vägarna förbi, men om ni får tillfälle eller råkar hamna här så....

Genting heter det och är ett enormt ställe långt upp i bergen. Det är ett kombinerat casino och nöjesfält. Hur trevligt som helst med en massa att äta, se och göra. Finns absolut ngt för alla.För att göra resan mer spännande så kunde man åka linbana. Oh my- så högt upp det var. Jag och höjder går väl inte hand i hand precis.
När maken nämnde att han hade köpt en tur upp trodde jag att det var en "liten tur" på några minuter. Det tog säkert en halvtimme.

Vi åkte, och åkte, och åkte.....
(alla bilderna är för att illustrera den långa resan)


Högt som attan var det. Vi befann oss till slut OVANFÖR molnen. Vi hade åkt en timme med buss uppför bergen innan och jag trodde vi var framme. Nej- då var det dags för en linbanetur!


Den längsta i Sydostasien lurade min make upp mig på. Jag blundade hela resan. Jäklar vad utsatt man känner sig när man hänger där uppe!Vi köpte varsitt åkpass för hela familjen och då ingick ALLT och man fick åka hur mkt man ville.
Tror det kostade runt 200 kr. Vi hade sån tur (eller om det var helgdag) men det var alldeles TOMT på folk!Se själva! Inget folk. Inga köer. Hur underbart som helst att bara gå direkt till åkaktraktionen och åka.Jag drabbades tydligen av yrsel eller något annat mystiskt för jag fick för mig att åka Uppskjutet! Åkte den för 2 år sedan på Liseberg och hade för mig att det var kul. Jomen visst är det kul att känna dödsrädsla?? I ett svagt ögonblick tänkte jag att man får väl passa på när det inte är nån kö. Sedan ångrade jag mig men kunde inte med att gå av.Som om det inte räckte med alla åkaktraktioner ute så fanns värdens enda inomhusnöjesfält där!! På ett ställe kunde man få pälsa på sig kläder och prova på att vistas i snö/isklimat.
Öhh- nej tack! Har haft tillräckligt av den varan. Men här är det exotiskt med snö.

Det var allt om Kuala Lumpur. Jag lovar.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vad avis man blir när man läser om er resa och ser de fina bilderna. Ang förra inlägget om ikea så måste jag bara få tala om att det FINNS gratisbussar till ikea, i stockholm i alla fall. De går varje timme varje veckodag från och till stan och ikea.

Ha det bäst! /Idah

Anonym sa...

Hej, vad avis man blir när man läser om er resa och ser de fina bilderna. Ang förra inlägget om ikea så måste jag bara få tala om att det FINNS gratisbussar till ikea, i stockholm i alla fall. De går varje timme varje veckodag från och till stan och ikea.

Ha det bäst! /Idah

martina sa...

Härliga bilder på linbanan, fast jag vet inte om jag hade vågat, lite läbbigt! Perfekt att det var så folktomt när ni åkte karuseller. När vi var på liseberg senast var det en karusell i timmen fast jag är mega åksjuk så jag satt på olika bänkar och passade väskor!

mamamekko sa...

Kul att man smittar någon med lite glädje! Jag som är så hade nog inte vågat åka den där linbanan, men resten låter ju helt underbart! Hur länge ska ni vara borta? Så häftigt att ni lever er dröm, fler borde våga det (inklusive en själv)
ha de bra!
Kram mamamekko

Jessika sa...

Uppskjut eller fritt fall...huga! Jag testat men aldrig mer ;)

tinaminastina sa...

Oj vilken upplevelse!!! Jag hade nog vägrat att sätta mej i linbanan...men då hade man ju såklart missat nåt!

Uppskjutet....ojojoj...du är inte dålig du=)=) Häftigt!!

ha det härligt och kramar!!!!
tina=)

Familjen V sa...

idah: ja- det var en till som påpekade detta med att det fanns gratisbussar i Sthlm. Tur det. Annars så hade det ju varit orättvist mot svenska folket ;


martina: jag hade inget val. var tvungen att åka med. fattade inte förrän det var för sent hur högt o långt det var.
Det brukar oxå vara mitt jobb, att passa väskor. Saker som SNURRAR RUNT är det värsta jag vet!mamamekko: nu när man gjort det så är det en kul upplevelse, men då trodde jag att sista stunden var kommen ;)
Din dröm kanske är ngt annat. Alla har vi ngt som vi vill förverkliga eller hur?
Vi skall vara här året ut.
jessika: det var snåljåpen i mig.
har jag nu skaffat ett åkkort måste jag åka ngt. saker som snurrar går bort så det fick bli fritt fall. Och nej- aldrig mer!!!!

tinaminastina: det var ju det: åka med eller missa. så ville jag inte påverka barnen att det är läskigt med höjder. fast dom var liiite skraja men erkände inte.
Det blir inga fler äventyrsåk för mig. stannar o passar väskor hellre ;)

kram

Hanna-Sofia sa...

Usch jag rös när jag såg dom där linbanebilderna. Men om jag varit där hade jag garanterat åkt, så tetig är jag :-)

Har åkt Fritt Fall en gång (det är ju nästan samma) då var en sits lite längre bort avstängd med röd och gulrandig tejp. Dum som jag var frågade jag med oro i rösten killen som skötte det hela vad som hänt med den. - Ähh, det var en som flög av där, så vi fick stänga av den sisten. Förmodligen en tacksam fråga som han uppskattade att få svara på :-)

Familjen V sa...

hanna-sofia: jag fattade inget förrän det var för sent ;)
Annars hade GÅTT UPP!

Det är Fritt fall jag åkte. Den man åker långsamt upp o sedan faller ner sjukt fort!!
Den infon vakten gav kunde man ju varit utan ;)