måndag 27 oktober 2008

Stundande hemresa...
Idag är det tre veckor kvar av vår vistelse här i paradiset! Huu- så hemskt!

När vi bestämde oss för att åka hem lite tidigare så kändes det väldigt avlägset men nu har vi bara tre veckor kvar!! Trots att beslutet känns rätt så känns det lite vemodigt och tråkigt.

Vi har ju haft det så fantastiskt kul och underbart här. Och snart är det över. Som sagt så känns det OK med hemresa, det sorgliga är ju att vår "dröm" snart är över. Vi har ju förverkligat en dröm som många skjuter upp och förverkligar när dom är gamla.

Så frågan är vad vi skall göra nu? Vad är nästa dröm som vi skall (försöka) uppfylla?
För jag tycker att man skall ha en dröm. Något att se fram emot att försöka uppfylla. Något som driver en framåt här i livet. Inte bara låta livet rulla på "utan vare sig mening eller mål". Det är bara slöseri med livet. Det behöver ju inte vara att resa utan vad som helst som man vill uppfylla.

Vi kan mkt väl tänka oss att flytta utomlands igen. Absolut. Men då måste det vara på riktigt och inte som nu. Jag vill (måste) nog sysselsätta mig med lite jobb för att må bra. Det har gått bra nu men det är ju för att det är en långsemester.

Nu skall vi inte tänka på det tråkiga utan på det roliga vi har gjort. Tänka på hur barnen har utvecklats och växt. Då menar jag inte bara den fysiska biten utan som människor. Vår äldste son kom hit som en blyg 4-årig och vägrade att prata med folket här. Som vägrade att lära sig thailändska fraser. Som gömde sig bakom mig när folk kom fram och pratade.

Nu däremot är han nyfiken 5-åring som är väldigt framåt och oblygt slänger sig med fraser på både engleska och thailändska. Han tar kontakt med andra barn och har lärt sig att "prata utan ord" alltså med kroppsspråk. Lillebror har varit lika framåt hela tiden och kan räkna (med lite hjälp) till tio på thailändska.

Som sagt så väntar nya äventyr hemma för oss. Men vi planerar inte för mer än 1 år framåt. Det blir roligare så. Mer spännande att inte tänka på att nästa förändring är när barnen flyttar hemifrån. Fy- så tråkigt att vänta på att barnen skall "bli stora så man kan göra det man vill". Vi gör det hellre nu med barnen och med lite extra planering.

Efter att ha gjort en sån här resa och ombyte i vardagen så kommer vi nog att bli lite rastlösa av oss tror jag. Känns så just nu. Kanske inte just nu, för just nu vill jag åka hem och inreda mitt lilla radhus.;) Men sen vill jag resa igen.

Nu blev det lite långt och svamligt här, men så känner jag mig idag. Lite svamlig, lite sorgsen och mycket grinig.

Eller så är det bara vanlig hederlig PMS, he he.

20 kommentarer:

Silvia sa...

Hej Ann,

Jag lider lite med dig, att du ska lämna det himmelska, men det måste vara skönt samtidigt att få sätta igång med din passion och vara bland dina nära och kära igen.
Thailand är ju ditt andra hem så du kommer nog att återkomma om och om igen.
Nu till det praktiska; (he he)
om du har lite barnprylar, eller annat du har hunnit skaffa dig under er tid i L&H som du inte kan packa med dig hem, så är jag intresserad av att köpa.
Du kan isåfall mejla mig på chalonghus@live.se

Mari sa...

PMS är inte att leka med, man blir lite eller ganska mycket upp och ner. Förstår ditt dilemma men blir kanske bättre när ni kommer hem till ert nya hus och får massor av roligt att tänka på, inreda, renovera mm.

Härligt vad barn utvecklas snabbt, vet själv när man varit utomlands om även bara en vecka så är de blyga i början men sen lossnar det rejält.

Nähä nu kommer visst sonen och vill snacka lite bäst att passa på blir inte så ofta......

Kram! och ha det så gott!

Mrs. b sa...

Ni får njuta ordentligt era sista sköna veckor! Det låter som att ni verkligen haft en härlig tid där nere, och man blir allt avis på att ni "vågat"!

Mie letar guldkanter sa...

Förstår att det måste vara blandade känslor inför hemresan men tänk på att du återigen får träffa alla vänner och familjen som du säkert saknat. O att inreda ett hem helt från början måste ju oxå vara en spännande utmaning. Men visst måste det vara skönt att ha den här erfarenheten med er!
Kram

Linda K sa...

förstår tänket. men tänk vilka underbara och härliga minnen ni har med er från den här tiden! och resa kan ni ju som sagt göra igen. välkommen hem :D

mia sa...

Nämen är det sant? Jag trodde ni bodde där permanent. Så ska ni hem till Sverige och Svenssonlivet nu då?
Vilket äventyr ändå, jag beundrar verkligen såna som du.

Jag registrerade mig för min bloggdesigner sa att det är vad man ska göra och jag kunde verkligen ingenting i början. Jag håller med dig helt dock, att det handlar inte om storleken utan kvalitén på bloggen. För mig är det utbytet med andra som är det roliga.

Dessutom enligt bloggkoll som jag har dig på verkar du vara en rätt så stor blogg!

Kram Mia

ak sa...

Åhh jag visste inte att det var så snart ni skulle komma hem! Det kommer säkert bli ett litet äventyr att komma till Sverige igen. Jag tänker på hur man själv ser Sverige med nya ögon bara efter en 2-3 veckors semester i fjärran land. Ni har ju varit borta ett helt år! Helt otroligt med en sådan resa. Välkommna hem!

Caroline sa...

Tänk att ni redan ska bege er hem! Lagom til mysig svensk stundande jul.

Malee sa...

Du har nog vanlig hederlig hemrese-ångest, mycket likt pms ;-)

Hoppas du hinner och vill fortsätta blogga om inredningen av ert hus. Här har du en som iaf gärna skulle vilja följa familjen bus fortsatta äventyr!

Stor kram!

Kamala Lena sa...

Jag håller med Malee att du har nog hemrese-ångest. Det drabbar de flesta oavsett hur länge man varit här. Min hemresa har jag satt till mars nästa år och jag kan redan stundtals känna lite ångest.

Ni vågade följa eran dröm och förverkligade den och har ett underbart år att minnas.
Jag tror inte att det är bara bröderna bus som har utvecklats utan även ni vuxna har förändrats och fått en annan syn på saker och ting. Med tanke på det så är jag övertygad om att ni snart har nya drömmar och jag hoppas att den drömmen leder er tillbaks hit igen.

Kram till er alla i familjen

Familjen V sa...

silvia: som du säger du är ju Thailand mitt andra land o jag vill att barnen skall "lära känna" sitt ursprung. Så hit kommer vi alltid tillbaks. Mamma o pappa skall nog köpa ngt eget här så vi återkommer.
Jag är ledsen att säga men vi har inte så mkt. Alltså ngt kul. Men lite har vi o det kan ni få av oss. Typ en cykel har vi ju. Men vi samlar ihop det som är ok så hör vi av oss. det viktiga är att det hämtas.

kram o vi hörs av!
mari: barnen är verkligen läraktiga. bara sen mamma var här har dom lärt sig en massa. dom har nog inte fattat att mormor kan thailändska innan. men nu här i Thailand så har dom frågat henne en massa. Och kommer ihåg.

kram kram o ha det fint!mie: du träffar mitt i prick o jag kan bara instämma.
spelar nog ingen roll när vi åker hem, så känns det så här.
fantastiskt o utvecklande har det varit!

kram

linda k: underbara o många minnen har vi med oss hem. och resa kommer vi att göra igen!

kram
mia: japp- snart bär det av hem. vi kände bara att vi ville testa ngt nytt. vi orkade inte vänta med att skaffa jobb o sånt så vi sålde allt o lever på husvinsten.
beslutet kändes inte lika stort när man bara är tjänstledigt. men nu kan vi tänka oss fler åt utomlands.

kram krama-k: det meningen att vi skulle stanna året ut men barnen vill inte göra ngt mer. dom vill inte att vi åker nånstans. dom har tröttnat på att packa o traska runt. dom saknar gamla vänner.
vi känner väl likadant oxå. så till mysiga jul passar det ju att komma hem.

kram
malee: jag är en sån som alltid får hemreseångest. spelar ingen roll var jag varit. men väl hemma är det såååå skönt.
skall försöka fortsätta blogga helt klart. vi får se väl hemma.
det är så kul att "lära känna" folk via bloggen.


kramkamala-lena: ja visst gjorde vi det! vi vågade! ibland känner jag mig så väldigt stolt över att våga. att JAG är en förebild för folk och många tycker jag är tuff som sålde det mesta o gav mig av.

visst har vi utvecklat som människor vi med men det är inget som syns o märks lika mkt som på barnen.
men det är helt klart ngt jag känner. t ex att jag kan tänka mig att flytta på "riktigt" och att inga förändringar skrämmer mig.
att jag/vi kan förverkliga det vi vill. så kändes det inte innan.
då såg man mest hinder för allt, nu ser vi hinder o tänker: hur skall vi klara av dom då?

våra drömmar är att se fler delar av världen. att jobba mindre o vara med varandra mer.
det skall vi göra allt för att förverkliga!!

kram till dig o Nat!!!

Lena sa...

hej Ann
Har letat och letat men telefonnumret till Lena i Kamala är borta!? Snälla skicka det igen, nu är vi här och jag vill verkligen ringa henne.
Hälsningar Lena i Chalong

martina sa...

Oj kommer ni hem om tre veckor, NJUT in i det sista! Tänk så mycket dyrbartid ni fått med era barn! Säkert därför dem har förändrats och är mer framåt! Jag tror också att jag hade behövt sysselsätta mig med något för att må bra!

Linda P sa...

Oj är det bara tre veckor kvar!?!? Då förstår jag att du är sugen på att inreda inreda inreda... JAg tycker ni gör helt rätt som följer era hjärtan och det är ju så det måste vara.

Förvaring i plast, undrade du om. Hmmm, hur tänker du då? Dold, skrev du också. Det jag tänker på direkt är ju plastbackar som man kan ha under sängarna. Finns i billighetsvarhus typ Jysk och så. Är det sånt du menar?? Vi har det så under alla våra sänger oc hdet är jättebra!

KRAM HELA DAN!

Åsa Wojtowicz sa...

Hej

Hittade din blogg idag. Du lever just nu min dröm! Har sista månaden funderat dagligen på att fly räntekriser och annat grått i Svergie för att bo i värmen under något år eller två.
Jag går nu hela dagarna och ältar hur jag ska gå till väga med allt och om vi vågar.
Vi har hus och eget företag samt två små barn så helt enkelt är det inte att bara dra.

Kram Åsa

Familjen V sa...

Lena: här är numret igen.
Kamala Lena: 0869506478
Hoppas du blir nöjd med vår skräddaren!

kram


martina. ja- tiden går fort när man har kul. minnesvärda upplevelser o vi har lösa planer på vår framtid. inget är bestämt, men ut igen på ett eller annat sätt skall vi.

kram o må väl!linda P. ja- snart är jag hemma igen o sätter igång med värsta renoveringen. mkt skall fixa o snyggas till. tura att det "bara" är ett litet radhus. du anar inte så sugen jag är på att förverkliga alla ideér o tips jag sett under året!
förvaring är det som kommer att vara svårast att fixa till i lilla huset. en stor garderob skall rivas till förmån för en trappa. så där försvinner mkt dold förvaring.
men det kommer att gå bra, nu måste man ju röja o rensa oftare bara. inte fel det heller.

kram kram o på återseende!!!
åsa: så kul med en ny läsare!
vi flydde oxå kylan, slentrian, stress, dagis, vinteroveraller för sol, bad o shorts varje dag.

som sagt så är inget omöjligt om man bara vill. fast i ert fall så är det ju lite krångligare med företaget. vi har ju tagit tjänstledigt men sålt hus, bil o stora delar av vårt hem.
vi äger nästan ingenting av värde, bara personliga saker.

det största beslutet var att sälja huset! det fanns inget annat alternativ för oss för att kunna genomföra detta. jag ville hyra ut, men då hade vi inte fått ihop några pengar. ville inte ta lån för det här.
efter mkt om och men så bestämde vi oss för att sälja. på det sättet har vi fått ihop till det här året, flygbiljetter, löst ALLA gamla lån, har råd att köpa ny bil och rest runt här i Asien. Vi har levt ganska "lyxigt" för man kanske inte gör om det här igen.

Så nu när vi kommer hem så har vi INGA lån, har köpt ett litet billigt radhus som väntar. Barnen får dela rum o vi inreder vinden till sovrum o kontor.
På det här sättet så har vi nästan inga utgifter jämfört med innan. Tanken är att vi skall resa mkt o långt på sommaren/vintern.
Vi får se hur vi klarar att bo på 90 kvm jämfört med 160 + 40kvm garage innan.
Men det känns bra, för vi är mer "fria" nu.
Det är nämligen en helt underbar känsla att slippa känna sig beroende av jobb o en massa pengar.

Så visst KAN ni om ni vill. Fördelen med att göra det är ju att ni lär er att leva för dagen o inte oroa sig så länge man har varann.

oj- så långt det blev. men jag vill bara uppmuntra till ngt som bara har gett oss så mkt mer än reseupplevelser.

har du frågor eller ngt så svarar jag så gärna så!

thailand är ett lätt land att bo i länge. finns många svenskar o det är billigt o relativt säkert.

kram kram följ DIN dröm!!!

Lisa sa...

Hoppas att sverige kan bli nytt och spænnande! Dessutom behøver det ju ej vara før gott... ;)
Kram

Dark and twizted sa...

Hej! Modigt gjort och jag förstår att det är svårt att lä'mna paradiset. Svårt att flytta hem just nu bara, omöjligt att köpa något hus nu med tanke på världsekonomin. Ni kanske ska stanna lite till ;)

jennyk sa...

Ville bara säga att jag tänker på er!

kram

Familjen V sa...

lisa: ja- nu känns ju Sverige nytt o lite spännade när man varit utan.

kram o må väl i vämen o fukten!dark...: vi hade tur som sålde vårt hus PRECIS innan räntekrisen o tur att vi redan har köpt ett litet radhus som väntar.
skall trots allt på skönt att fortsätta livet från kalla Norden.
Sen får man väl se...jennyK: tack för titten o sköt om dig!

kram