torsdag 17 juli 2008

Shoppingen...

Det var inte så mkt jag shoppade när vi var borta. Orkade inte riktigt och var inte i shopping-form. När det är mkt folk och liv i rörelsen så tröttnar jag och det med att pruta är bara så jobbigt ibland.


Väskor fanns i tusentals överallt men jag hittade ingen som jag blev förälskad i. Köpte den här för min förra väska hade gått sönder. Får duga så länge. Vet inte vilken väska den är kopia på, men jag tror/tycker den ser ganska neutral ut.



Vid ett besök på ett märkes-outlet hittade jag denna kavaj från Esprit för ca 300 kr. Kanon och i min storlek. Perfekt till jobbet hemma.

En rosa/vit randig blus från "Ralph Lauren" och en rosa silkesscarf fick följa med hem.



Fick ju en "seriös" klocka när jag fyllde år, men jag var sugen på en rolig klocka. Jag är så tråkig annars så en vit klocka är en kul accessoar.



Maken kom på att vi kommer att behöva en stor, hård väska när vi åker hem för ömtåliga saker. Helst en som "sticker ut" lite på rullbandet så man känner igen den lätt. Han ville ha en blå-kamoflerarad sakoch jag ville ha en ceriserosa. Det blev en silvrig i kompromiss. Åhh- vad den sticker ut! Typ lite mer än alla dom svarta!




Det fanns (eller jag hittade inte iallafall) inredningsprylar av värde. Eller som man kunde ta med sig i väskan. Men dom här söta Babuschorna fick igång mig. Lite Ernst över uttrycket va? Men den bästa beskrivningen. 50 kr fick jag ge. Orkade inte pruta.


Hur glad blev inte jag när jag hittade dom här ursöta Kokeshi-dockorna i Hong Kong!! Ca 80 kr oprutat. Jag ville ha dom och struntade i priset som ändå är lågt!

Dockorna gjorde hela resan för mig. Så himla söta och bra reseminnen tycker jag. Fast barnen undrade förskräckt om dockorna var till dom. Ni vet- lite för söta och gulliga för dom tuffa Bröderna Bus. Lättnaden var stor när jag förklarade att dockorna var till mamma och inte för att lekas med.

11 kommentarer:

Linda -Galleri Palla sa...

Det var väl fina fynd!!! Mest avis e jag på Kokeshidockorna. Kommer du ihåg att jag gjort inlägg om sådana för inte såå länge sedan? Men men, det får väl vara stopp på pyntet nu...

Och du, Elefantkudden kan du bara glömma. Den är MIN MIN MIN!

Linda -Galleri Palla sa...

http://livinglikelinda.blogg.se/2008/june/kokeshi-dockor.html

Anonym sa...

Kul att du gillar min blogg och ska jag vara ärlig följer jag din oxå. Är så intressant att se hur ni har det där nere i "paradiset".

Det där med sprayning kan gå lite si och så men mest går det bra. Viktigt är att spraya tunt och maskera det man inte vill ska få spray på sej för det har en jäkla räckvidd känns det som om inte annat dammar det nåt enormt.
Sen är det inte dumt att använda grundfärg (primer) till vissa saker. När du kommer hem får du gå loss med sprayburken.

Jag går här och blänger på mitt sideboard kanske det blir vitt då?

Vilka fynd du verkar göra, dockorna är ju så söta. Fast prisbilden är väl en annan därnere.

Kul att komma hem och börja renovera och fixa kan jag tänka mej.

Vilken fantastisk resa ni gjort, det är vad många drömmer om men aldrig gör.

Ha det så bra och så forstätter vi och titta in hos varandra.

martina sa...

Så mycket snyggt och bra saker du har köpt! Jag hade gärna haft din vita klocka, riktigt fräscht nu på sommaren! Väskan ser även ut att vara något för mig! Jag vill också ha en ny lika snygg resväska som er, som sagt får den gärna sticka ut liet för jag blir så nervös att någon ska ta fel och ta min vanligt svarta väska! Babuschorna vill jag också ha, tittade på jättefina i Sthlm men dem var riktigt dyra! Kokeshidockorna ser ut som en spörbössa jag höll i ett tag på Åhlens igår! JA du ser ja gillade ju allt du handlade! Hur känns det att åka hem igen?! KRAM

Anonym sa...

Åh så mycket fint och kul du handlat!

Unknown sa...

Ann; Hihi. Njaee, min ritning bliev väl inte riktigt så men inte långt i från. ;) Är väl inte heller någon baddare på ritningar. :) Förresten du, måste ju lägga in sängritningen med. Måste ha hjälp av gubben att scanna in den bara. Sorry, behåller nog stringhyllan själv. Är så glad att jag fick tag i en. :) Annars hade du såklart fått "ärva" den. :)

Så fiiina saker hon har shoppat!
Blev väldans avis på dockorna.

Kramen!

Anonym sa...

Hej Annsan,

Hemskt avundsjuk på kokeshidockorna, om du av någon anledning skulle stöta på dem igen så får du gärna köpa med till mig - de är helt bedårande!!!!

Kramelikram
Lillan

Ann sa...

linda p: jag är superdupernöjd med dockorna!!!
och du, ang. kudden: In your dreams!! ;)

kram


mari: tack för tipset ang. spraymålning! visste inte förrän jag såg hos dig va mkt man kan spraymåla istället för att köpa nytt. typ alla dörrhandtagen! väldigt fiffigt!
ja- det skall bli jättekul att få börja greja o inreda igen.
alla inredningsbloggar gör ju att man blir supersugen o inspirerad.

kram o vi syns fler ggr!!




martina: ja- det verkar onekligen som om vi har likadan smak. skönt att höra att du gillar mina grejer oxå, annars verkar det som om jag bara "härmar" din stil;)
men visst hade det varit snygg med en metallicrosa resväska? hmm- varför stod jag inte på mig mer kan man undra. eller så kanske vi "måste" köpa en till??
vita klockor är verkligen snyggt på sommaren. tror inte den är lika kul i december;) du får jag ha "finklockan"

kram kram


h-s: tack tack! jag är nöjd. trots att jag inte hittade det snygga väggklockan jag suktat efter. men det finns ju tid kvar här. (nu var jag lite fyndig oxå)

kram kram




malin: attans att du inte ville bli av med stringhyllan;)
hade inte heller gjort mig av med en. kollar på blocket o skall köpa en (eller två) till min nya lilla radhus. som är rosafärgad. har jag sagt det? så litet o sött!
vad gullig du är som tänker på mig o sängen. du behöver inte ha bråttom. vi skall ju renovera en vind, kök, vardagsrum, hall och barnrum först. tror inte maken är så intresserad av att bygga så mkt precis därefter;)



lillan: åhhh- varför sa du inget innan???? det fanns ju tusentals dockor överallt!! jag tänkte faktiskt köpa några "extra" men tänkte att det bara var jag som älskade dom här. men jag skall absolut köpa till dig om jag ser.
(tyvärr har jag inte sett några här i thailand men jag skall gå på marknader o hålla utkik)
nån speciell färg som önskas??

kram kram o jag mailar dig i helgen!!!

Solrosfrö sa...

Kokeshi dockorna var ursöta!!

Ann sa...

jessika: ja det är dom verkligen. nu ångrar jag att jag inte köpte fler. fast det är klart, vad skall jag med fler till? leka kanske;)

Anonym sa...

Å så himmla söta, kika på sådana i london och jag har lite ångest att jag inte köpte några!