måndag 14 juli 2008

Fortsättning på Hongkong/Macau...


Som jag nämnde tidigare så är inte storstäder det bästa resmålet för småbarnsfamiljer. Hongkong/Macau var inget undantag. En massa bilar och folk överallt. Men det visste vi och är vana vid sånt nu.

Med risk för att låta väldigt negativ nu måste jag få erkänna att det inte var ett överdrivet trevligt folk. Det är vi inte vana vid. Thailändarna är ju väldigt trevliga och hjälpsamma.

En gång fick jag o barnen värsta högljudda utskällningen (på kinesiska) av en skitarg man för att barnen nästan sprang på honom. Inne på McDonalds barnavdelning dessutom. (Oj oj- vilken överraskning att det finns lekande barn därinne??)
Då blev jag så paff över det att jag inte kom för att säga något. Mumlade bara "skitgubbe" fem minuter senare. Ibland önskar jag verkligen att jag var lite snabbare när det gäller från ord till handling!

Nej- usch så gnällig jag låter. Alla var inte otrevliga där. Bäst att tillägga det så jag inte får kinesiska regeringen efter mig.

Nu skall jag inte klaga mer utan visa vad vi visst hade det trevligt!Jag och "Kungen av Asien"- Jackie Chan utanför Madame Tussaud i Hong Kong. Vi gick dock inte in för det var mes asiatiska kändisar som var vaxdockor. Väldigt okända för oss mao.


För att se en stad bäst måste man bege sig till den högsta punkten. I Hong Kong är det Victorias Peak. För att ta sig dit för ma åka "spårvagn" upp.


Det kändes dock som om vi åkte i en bergodalbanevagn och var på väg uppför en braaaant backe.Utsikt över Hong Kong-bay. Nästan bara skyskrapor här men man upplever dom inte så höga för att alla är ju hmm..höga.

Jag, barnen och min svåger vid glasräcket. Jag håller en vaksam blick/hand över barnen så dom inte lutar sig mot räcket. Jag nojjar mig över "konstruktionsfel" och inbillar mig att man räcket kan vara felskruvat och kanske lossna.Maken, hans lillebror och äldste sonen åkte en låååång och hög linbana. Jag avstod! Har blivit hemskt höjdrädd och tror att allt skall vara "felkonstruerat" och kanske falla ned. Sånt händer faktiskt men ingen lyssnade inte på mig. Som vanligt.Lite blandade bilder från gatorna i centrum.Mycket folk överallt dygnet runt. Man blir lite stressad och stirrig av alla ljus och ljud. Det är väl åldern gissar jag...


Vi besökte ett område som kalas Ladies Market. Här säljs alla möljliga och omöjliga prylar för mest tjejer. Krimskrams och skit som män skulle kalla det. Men kul att ha besökt det iallafall.Mat såldes överallt längs gatorna. Jag åt inget. Inbillar mig att det är gjort av hundkött. Näähä- jag är väl inte fördomsfull!! ;)
Här är ett praktexempel på hur "modernt med centralt läge och fantastikt havsutsikt" kan te sig i verkligheten. Jag lovar: den här bilden såg vi inte på hemsidan när vi bokade hotellrummen!

Men vi hade väldigt kul åt toaletten på taket. Används den tro?Återkommer med vad jag fyndade därborta.8 kommentarer:

Linda P sa...

Ja men va fan, vilka dårar är vi som äter gris då!?!? Hehehehe

Är det vanligt att man kan kinesiska om man är från Thailand eller ville gubben bara vräka av sig?

Visa fynden- NUUUU! Jag har blivit så desperat så jag visar upp minst disktrasa som inhandlas. Får nog skärpa mig.

Godbaj från maj!

Linda P sa...

Alltså jag menar, så han sket i om ni fattade eller itne...

Caroline sa...

Sådana tankar har jag med: om felkonstruerade räcken och sånt...

Ni ser ut att ha varit med om mycket kul - igen :-)

//Caroline

Görel sa...

Det ser spännande ut! Själv ska jag och min familj resa till Thailand efter jul. Tänkte fråga dig hur det är mad saker till barn där så som blöjor och sånt. Kan man köpa såna där?Dum fråga kanske, men hade varit skönt att slippa dra med från Sverige.

Jessika sa...

Är det smog man ser på bilderna? Verkar vara en stad med hör puls!

Familjen V sa...

linda p: ha ha- du har rätt! och skaldjur tycker ju många folkslag är supervidrigt!!
Ang. den väldigt osympatiske mannen så brydde han sig inte om vi förstod honom eller inte. Han skrek o gapade på mina stackars barn. DET var det som gjorde mig argast! Dom hade ju inte gjort ngt.
Du anar inte hur mkt jag ångrade att jag inte skrek tillbaks. På svenska givetvis!

Jag SKALL visa fynden, skall bara ta kort. Fast jag tycker det är väldigt intressant med disktrasor, så visa gärna;)caroline: ja- visst det ngt värre att se när folk lutar sig med hela sin tyngd och böjer sig fram för att titta ut/ned???
Jag tyckte det var så läskigt däruppe att den ende gången jag gick fram med barnen var för att ta dom korten. Resten av tiden stod vi tryckta mot husväggen.

ha det så fint!!!Görel: va kul för er att få åka hit ned!! Barnen kommer att älska det! Och ni med antar jag.
Här är väldigt lätt att turista med barn och överallt känner man sig välkommen. Även på finaste ställen.
Vet inte vart ni skall åka men på alla 7/Eleven butiker har lite blöjor. Dock är dom inte alls billiga för det finns bara i Pampers el Libero.
Jag rekommenderar er att inte ta med utan leta upp en större mataffär o handla där. Typ Tesco Lotus eller Big C.
Välling, barnmat, våtservetter och allt som finns hemma finns här. Och bra märken oxå. Så gör inte som några vänner till oss gjorde: tog med barnmat i burk från Sverige.
Vet inte hur gamla era barn är men vi har aldrig haft några problem med sjukdom eller magsjuka här när det gäller barnen.

Har du fler frågor så fråga gärna! Jag är nästan en liten expert nu ju;)jessika: nej, det är regn och värme som kommer från husen.
Hög puls är rätta ordet. Fick ju Phuket att vara lugnt o skönt ;)

krm kram

hanna-sofia sa...

Spännande att läsa mer om resan. Kan det vara så att när man kommer från Thailand där folk är så underbara så kan nästan alla andra folk i jämnförelse verka otrevliga?

Men det var verkligen en skitgubbe, det håller jag med om ;-)

Jag hade inte heller velat luta mig mot det räcket, man kan aldrig veta. Jag antar att du läst vad som hänt här hemma på Liseberg? Som åtminstonde jag inbillat mig skulle vara en av dom säkraste nöjesparkerna i världen.

Familjen V sa...

h-s: det kan nog vara så. man förväntar sig att ALLA skall vara leende och väldigt hjälpsamma. det var ju inte så att folk var otrevliga, men dom var inte så charmiga o trevliga o pratade med oss. som thailändarna. dom kommer ju fram och gullar med barnen o är allmänt glada.

Och inte bara hotellpersonl. men den gubben hade klassats som otrevlig vilket land det än hade varit:)

ja- nu när det händer sånt på liseberg som är en säker park så åker inte jag ngt mer!!

kram kram