måndag 28 juli 2008

Insikt...
En sak har gått upp för mig nu i veckan. Semester varar i vanliga fall 3-5 veckor beroendde på hur man har spritt ut sina efterlängtade och hårt ihoparbetade dagar.

Semester varar inte i nära 1 år som jag har vant mig vid!

För några veckor sedan började folk i allmänhet prata om att gå på semester och redan nu är samma människor tillbaks på jobbet.

Redan!!??!! Man kan väl knappt ha hunnit ta det lungt och kännt sig utvilad? På så få veckor kan man absolut inte blivit så rastlös att man vill riva väggar för att bygga upp dom igen? Bara för att ha ngt att göra. Bästa sättet att få reda på att man har varit ledig för länge.


Det är då jag inser: herregud detta är ju mitt öde igen nästa år! Har glömt/förträngt det så hårt och gömt det låååångt bak i minnet.

Efter detta slappa och kravlösa friår behöver jag typ 2 månaders semester. Under sommarhalvåret alltså. Sedan har vi alla högtider och långhelger som jag behöver ta ledigt extramånga dagar oxå....bild: nyblommande orkideé på vår baksidan.

9 kommentarer:

m a r i a k o d e n sa...

Hallå....
Själv är jag ledig i 7 veckkor....men då är jag aldrig ledig jul, påsk eller loven.
Väljer hellre att vara ledig på sommaren!
Men nuuu vill vi att ni kommer hem!!!!
Vill se erat huuuus......

Ha det bra! Kram på dig!

Hallakulle bygger bo sa...

Jag har tre veckor nu. Två veckor i december då vi åker till ditt paradis =)

Håller med om att det behövs mer än tre veckor för att återhämta sig. Du ska skatta dig lycklig som fått den chansen =)Ser dock fram emot att ni kommer hem och sprejmålar hela vardagsrummet ;)

Mari sa...

Jadu, det blir inte lätt att komma tillbax kan jag tänka mej, fast man brukar komma in i lunken ganska snabbt även om det känns avlägset. Nästa år ska jag faktiskt ha 5 veckors semester, har bara haft inte ens 3 veckor sammanhängade och det är på tok för lite.

Förstår att ni underviker solen till en viss del men vi är ju inte så bortskämda här så det är bäst att passa på. Det kom faktiskt lite underbart regn tidigt i morse och så mullrade det lite så nu är det friskare luft.

Nä nu ska jag och boken ut i solen och lägga oss.

Bokstaven & är köpt hos Perlan, funderar oxå på att köpa några andra bostäver senare när jag får mer plats. (dottern ska ev. flytta)

Ha det så bra nere i paradiset.

Pixalexia sa...

Visst är 3 veckor alldeles för lite för att känna sig laddad för en fullspäckad jobbhöst igen, håller helt med. Började jobba igår efter tre underbara veckor och skulle lätt ha haft tre veckor till utan problem eller att bli rastlös...

martina sa...

Jag kan tänka mig att det är svårt att komma in i vardagen igen med jobb, dagislämning och alla rutiner när man varit så långledig. De ni har gjort är ju en dröm, något man kan leva länge på! Jag har 5 veckors semester och det är för snålt, men ser man på andra länder så är det ren lyx men det är ju sååååå underbart med semester! Jag jobbar gärna övertid och samlar en massa komptimmar och tar ut det i ledighet, skulle aldrig ta det i pengar ledighet är värt ALLT! KRAM

Familjen V sa...

mariakoden: oj oj 7 veckor är inte dåligt!!! jag brukar ta 3 veckor helledigt och 2 veckor halvtid (på 75%). Vi brukar ju inte åka bort över sommaren så jag jobbar lite för att dryga ut semestern. Själv vill jag vara ledig över jul och lite extra runt våren.

ha ha- jag säger så här: huset är inget att se just nu.jättefult inuti, men gulligt rosamålad på utsidan;)

kram kram o ha det fint!!!


hallakalle: tre veckor är inget men har man två veckor i december att se framemot så är det lite lättare när hösten är som mörkast.
Vart i Thailand skall ni åka???


kram o ha det!!mari:ja- då har du ngt att se framemot nästa år. det har jag med när jag tänker efter för jag hade ju ändå jobbat in några veckors semester som jag inte har tagit ut! yippie!
du har rätt man kommer in i det ganska fort. jag älskar dessutom mitt jobb o mina arbetskompisar.
det trista med jobb är att det tar så mkt tid från det man "helst" vill göra och man blir så stressad av allt lämnande o hämtande på dagis. så det är en nanny jag behöver inser jag nu;)

ha det så fint o njut av boken i värmen!!
pixalexia: förstår dig o håller med. 6 v. på sommaren vore underbart. det hade inte gjort mig rastlös heller. för det krävs måååånga fler veckor!martina: precis det jag kännner. allt stress! jag/vi stressar ju aldrig och har avvänjt oss rejält. det är inte jobb som är värst utan det runt omkring som kommer att ta mest energil. hoppas bara att vi är så fulladdade att vi klarar oss;)
jag tar oxå bara ut i ledighet aldrig pengar. men det kanske du har insett nu att vi är livsnjutare;)


kram o må väl!!!

Maleé sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maleé sa...

Hoppas nästa års arbetsgivare inte läser din blogg.... hahaha! Jag skulle också vilja prova att vara ledig ett år, men jag gillar å andra sidan att jobba så jag skulle nog bli rastlös!

Hur länge blir ni kvar? Kram o hej fårn Ging och mig!

Familjen V sa...

maleé: ha ha- jag har världens bästa arbetsgivare som tur är. dom vet att jag är ganska mkt för "fri tid" och tyckte att det var en fantastiskt idé när vi skulle flytta ned hit.
men jag kanske inte skall prata om nästa års semester direkt när jag börjat jobba;)

vi blir kvar till november nån gång. beror på hemresepris och om det kommer ned fler vänner.

ha det fint!!!