lördag 19 juli 2008

Inte alltid så billigt...

När vi var i Bangkok förra veckan besökte vi en enorm nattmarknad som heter Suan Lum Night Bazar. Till ytan är den flera hektar och har tusentals stånd. 3700 st närmare bestämt enligt en sida, kanske sant kanske överdrivet men inte så mkt i så fall. Trots att det är stort är det jättemysigt ställe som säljer ALLT utom djur.

Och det bästa är att man får strosa runt utan att folk tjatar och försöker sälja en massa skit till en.

Tyvärr är det inte så himla billigt där alla gånger. Man kan nog kalla för en riktig turistfälla faktiskt. En mysig sådan men ändå en turistfälla.


Jag hittade några ursöta plåtrobotar till barnen. Frågade vad om kostade och dom svarade 1500 bath(ca 300kr). Alldeles för dyrt och dom verkade inte ens intresserade av att pruta och påstod att det var gamla originalrobotar. Original my ass för jag hittade exakt likadana på Russinet.se för 119-139 kr/st!!!Bland några andra stånd hittade jag även 2 ljugröna Kobratelefoner. Och ja- äkta Kobror för det icke billiga priset av 1200 kr!!! Inte speciellt billigt heller och återigen sprang dom inte efter mig och ville förhandla om priset. Hade det inte varit så att jag redan äger en exakt likadan hemma så kanske jag hade försökt pruta.

En rosa eller en gul hade jag inte tackat nej till. Eller betalat för kanske är den korrekta termen.Min fina gröna Kobra som jag fått av min gullige pappa när det var rea i en antikaffär och han tänkte att jag nog ville ha en sån.

Om jag ville!!


6 kommentarer:

Maleé sa...

Telefon.kobra är trevligare än slingrande kobra ;-) Har din gröna fått barn?! Vad är den lilla svarta för nåt?

Hur är vädret hemma på Phuket nu?

Tack för din gulliga kommentar! Kram från Stockholm!

Familjen V sa...

maleé: kobror i buskarna är INGET jag vill uppleva här. jeppe vill inget annat än att se "farliga" djur i frihet.
ha ha- nej det är en liten penna den lilla svarta kobran. man skall ha den vi telefonen ihop med ett litet block.

vädret är varmt, regn, åska och emellanåt sol. som brukligt vid den här årstiden antar jag!

kram från andra sidan jorden!

martina sa...

Jag är lite mesig på att pruta...
Din kobra är underbart fin, svärfar har en men jag har försökt tragga mig till den men har inte lyckats ännu. När jag var liten hade vi en röd men den har mamma slängt! Usch tänk så mycket släkten har slängt genom åren! Då säger jag godnatt till dig =)

Mari sa...

Jag som älskar att pruta....prutar här i Sverige med, vet ju hur mycket de lägger på så det brukar alltid gå att göra nåt på priset speciellt vitvaror, datorer, kameror och sånt. Brukar alltid snika till mej nåt extra, snålläning nä menar smålänning.
Krobran var ju lika dyr eller dyrare än du får ge på Tradera fast färgen avgör ju priset, den mintgröna och röda tycker jag läckrast.

Ha det så härligt!

Linda P sa...

Nej nej nej, 100 procent original-kopia fattar du väl!!!!!!

Snäll pappa du har! Vi har försökt få svärisarna att låta oss LÅNA deras röda Kobra. Men icke... De använder inte ens den själva ju. Grrr;)

KRamEn!

Familjen V sa...

martina: jag hade oxå en röd i mitt rum och då hatade jag den. ville ha en sån som hade knappar o satt på väggen;) den slängdes oxå.

kram o lycka till med övetalningen av svärfars Kobra!
mari: ha ha- du låter precis som min man!! han står för prutande o lyckas alltid få gratismånader på abonnemang, fri hemkörning, extrautrustning och allt möjligt!!
vet inte hur han gör det men vi har blivit bjudna på mkt genom åren.
det lustiga är att jag jobbar som typ "icke aktiv innesäljare", alltså på kontor och får ge folk saker o rabatter om jag vill. och gör det ALLTID om folk frågar så jag förstår inte varför jag inte kan med det själv.
på andra låter det så naturligt, på mig låter det som om jag tigger;)

ja- thailändarna vet verkligen att ta betalt av utlänningar. mng japaner där och dom ÄLSKAR ju svenska saker.

kram o ha det!


linda p: ja tur att jag inte var dum o gick på det!! dom såg lite väl fina ut för att vara gamla original faktiskt.

att pappa kom på att jag ville ha Kobran var för att jag ville ha deras o tjatade om hur fin den var VARJE gång jag var hemma. pappa är inte snabb att fatta hintar så du kan ju tänka dig HUR många ggr (läs år) jag hade tjatat om den innan;)


kram o ha det husvagnsägarinnan!!!