söndag 17 augusti 2008

Snackar lite inredning...

Jag och maken pratade lite om vårt kommande vardagsrum och jag frågade honom om hur han vill göra. Med det menar jag tv och surroundsystem. Jag är inget fan av (stora) teknikprylar och fullkomligt HATAR alla sladdar som skall dras över hela rummet och upp på väggar och till det högtalare som skall sättas upp överallt.

Diskret och "clean" vill jag ha teknikprylar.

Tycker det förstör helhetsintrycket av rummet men inser att det är det enda han bryr sig om. (kanske inte i livet, men i hemmet alltså)

Han låter mig hållas med och mumlar emellanåt: bara det inte är svindyrt eller obekvämt.


När maken tänker inredning av vardagsrum:

Själv tänker jag på vad man har "till" tv-n.

Vet inte riktigt om det är just den här jag vill ha, men det blir ngt med skåp och luckor så man döljer allt kaos.


Maken kunde glädjande meddela att att han tittar på ett surroundsystem med endast 1 låda under tv-n! Kommer alltså endast att behöva 1 sladd och den går bakom tv-n ner till lådan under. Yihoo!


Min omtänksamme make gör allt för mig. Eller är det för att köpa ngt nytt...?

bilder: Ikea, Samsung19 kommentarer:

Mie letar guldkanter sa...

Det där är inte lätt nej... Som tur är så har varken jag eller mannen ngt större behov av surroundljud så jag slipper en massa sladdar;) Men jag hejjar förstås på dig!

Familjen V sa...

mie: vi hade värsta surruondsystem innan barnen föddes men slutade använda dom när barnen föddes. väckte barnen bara.
egentligen är sånt till för att slippa höja så mkt för att höra. man kan ju välja att bara höja tal och sänka bakgrundsljud. jag hör så förbaskat dåligt (hmm..åldern?)så när man tittar på svenska filmer utan text hör jag varannat ord bara.
men som sagt, det blir inga högtalare på väggen bara lite bättre ljud än den från tv.
så är vi båda nöjda;)

kram o ha en bra dag!

Mari sa...

Tror minsann det är en likadan TV som jag har. Har en underbar Samsung 40 tum i pianolack. Den förstår jag att gubben din vill ha. Skulle oxå gärna köpa ett surroundsystem. Gillar faktiskt teknikprylar fast det blir mer andra saker till hemmet.
Jag har en TV-bänk av Bestå och den är perfekt. Man kan gömma allt.
Är supernöjd så det är bra val ni gjort eller ska göra.

madde sa...

önskar att all teknik kunde vara osynlig när den inte används...gillar det inte alls :) ang symaskinen så har min varit det bästa köp jag gjort - hur gammal som helst innan jag fick den och med rätt vård funkade den ytterligare 8 år :)

Anonym sa...

klart han ska ha ett 7.1 system.. :-)

Anonym sa...

Känner igen det där! Är likadan. :)
Dy för klumpiga tekninkpryls och sladdar! Grrr! :)

Ha en bra dag! Kram Malin

Familjen V sa...

mari: det är tv-n JAG helst vill ha, tycker det är så snyggt med pianolack. Maken spanar på ev. några andra.
Nej- teknik är inte min grej o tur är väl det för då skulle vi ha en massa att tjafsa om. Han sköter den biten (och fixar bort sladdar) så koncentrerar jag mig på resten av rummet. Har funkat bra hittills.

kram o ha en bra dag!madde: om jag bygger hus nån gång skall det vara trådlöst eller sladdar inbygt. Gud va skönt när man städar!
Min symaskin var tyvärr inget bra alls i slutet. Bara tuggade i sig tyg o trasslade. Man vågade ju inte sy ett finare/dyrare tyg med den ju. Men den var fin;)

kram


anonym: har ingen ANING om vad du pratar om, men givetvis skall han ha det han vill.
Om han bara gömmer undan sladdarna vill säga;)


malin: sladdar är värst i ett hem! från datorn, tv, förstärkare, högtalare, spelkonsoler- you name it!
bort med det som kan gömmas undan säger jag. sedan har vi det här med alla fjärrkontroller oxå, men det tar vi en annan gång;)

kram kram

Anonym sa...

Ann; Den är ju så najsig! Vi tog den lilla modellen, tror det blir lagom. Vilken av dom har du? Kram Malin

Lisas inredningsblogg sa...

hhaha ja karlar! :D Fast det är ju bra att de håller sig uppdaterade och visst är det snyggt med en snygg tv till den nya tvbänken :D

Anonym sa...

Ann; Jo den är dyr. Men säkert värd pengarna. :) Tänker att den ska "hänga med" nu. Har hört talas om lamppysllet ja. Tur gubben min är händig på sånt där. Annars kanske det hade blivit en helt annan modell av den. ;) Kan tro det blir julafton för dig!! :)Kram

Lisa sa...

huha! gillar inte heller sladdar. Tyvärr bor jag i sommar med min bror och där är det OS i att ha så många meter sladdar liggandes lite varstans. Jag blir galen på detta, men jag flyttar på lördag och då kan jag råda över sånt där själv :)

Ja blått är fint, tror inte det behöver se för kallt ut, i vissa länder räknar man blått som en varm färg. Lite knäppt :) Men det låter fint att ha orangt till, ser fram emot att se lite blder :9

Lycka till med vardags rummet också!

Familjen V sa...

lisa: ja- vi är verkligen olika. och tur är väl det!;)
kra krammalin: måste nog förklara varför den inte var "dyr" och varför jag gick o köpte en ny lampa när vi sålt huset och skulle flytta hit.
Jag hade nämligen ett till-godo-kvitto så den gick bara på några hundringar extra.
Då kändes det rätt o nästan "gratis" att slå till på en klassiker jag alltid gillat. Hade varken tid eller ork att kolla in ngt annat. Kände att den här kommer jag att älska.

Annars hade jag ju varit tokig som köpte en för att packa ned;)

kram kram

Hans sa...

Ett litet tips om man, som du (även jag), gillar vackra ting!

http://www.trademax.se

Familjen V sa...

hans: tack för tipset! kikade in på sidan o såna möbler är superfina o praktiska. med tanke på hur mkt det regnar i sverige så måste ju sånt material vara kanon.
blir kankse aktuellt till sommaren
känns långt dit just nu dock;)

ha det!

Familjen V sa...

lisa: glömde bort dig bland alla "lisor"
min man hade massor av tekniska prylar och en massa sladdar när vi träffades. nu har han lugnat sig lite. kanske för att barnen fingrar på allt och körde bil o vagn över sladdar.
nu bryr han sig bara liiite om sånt;)

jag älskar den blåa nyansen. vi hade det i vårt första kök o jag gillar det än. men det får bli till killarnas rum. blir bra där tror jag.
längtar tills man får sätta igång på riktigt när man kommer hem.

kram

Mari sa...

Visst är det bra att kunna köpa lite LOVE i brist på annant......
Börjar faktiskt gilla de röda fast som sagt var jag får se när rummet är klart.
Bloggtorkar nu, allt står stilla.
Är rastlös som 17 på att få sätta igång att fixa här hemma.

Familjen V sa...

mari: ha ha- ja det är verkligen praktiskt!
jag har ingen bloggtorka, bara inget kul att berätta. jag har som sagt fokus på nya "huset" och vi gör inte så mkt eftersom vi sparar oss inför alla besök vi får nästa månad.
igår såg jag en sak (hemligt än så länge)som jag bara älskar men den var röd. ville ha en vit. men kanske skulle köpa den ändå. syns ju mer eller så spraymålar jag...
men "saken" jag vill ha är lite stor o maken tycker inte att det är ett bra köp;( skall fundera lite till på den.

kram kram

martina sa...

Usch jag är helt med dig, jag avskyr sladdar och alla dessa teknikprylar. När jag och J träffades hade vi surruondsystem, typ 20 olika boxar 10 olika fjärrkontrollor. Det var ett jäkla ilandsproblem att bara få på tvin.

Familjen V sa...

martina: hahaha!! känner igen det.
nu får jag rysningar när jag tänker efter hur det var. fult och krånligt. tvungen att möblera rummet på ett visst sätt för att högtalarna o ljudet skulle komma till sin rätt.
ibland så struntade jag i att sätta på alla apparater för att få ljud o maken trodde jag var tokig som tittade på film utan surround.
¨
klarar mig fiiiint utan det faktiskt. men bra klart ljud säger jag inte nej till o han letar efter en prisvärd högtalare/reciver/förstärkare (öhh-har jag glömt ngt?)så jag slipper alla fula lådor o sladdar.
det är sånt här som är kärlek!! ;)

kram kram