tisdag 26 augusti 2008

Internetlös...

Internet här har alltid varit lite instabil och går ned lite då och då. Värst är den när det regnar eller blåser. Det gjorde det igår och vi var utan internet hela eftermiddagen och kvällen.

Utan internet är det nästan som att befinna sig på den där Lostön. Avstängd från omvärlden. Kanske inte så illa men det var den första jämförelsen jag kom att tänka på;)

Anyhow....Hittade häromdagen ett fint kök. Det som fångade mitt intresse mest, förutom den fräscha helheten,var mosaiken. Väldigt snyggt och väldigt retro! Har nu bestämt mig (nästan) att jag vill ha vit mosaik med mörkgrå fog. Har kollat runt på nya och modernare varianter men hittar inget jag faller pladask för. Dessutom är risken stor att jag toktröttnar på den modernaste modellen.

Det jag "älskar" iår kan jag tycka är blä nästa år. Men något som jag ALLTID har gillat är enkelhet och retro. Hellre enkelt och tidlös är min melodi.

Så vips, kom jag på mitt nya inredningsmotto: when in doubt, go retro!

Det kommer att bli så mkt enklare med alla beslut nu med mitt nya motto. Synd bara att maken inte för fem öre är en retroälskare...
bild: Hemnet


10 kommentarer:

Linda P sa...

Hallå gullet ;)! Vilken tur att du har någon som kan åka ner och lämna tidningen till dig. Hehehehe

Go retro- vilket bra motto! Det ska jag leva efter. Köket på bilden tyckte jag var snyggt! Kanske bäst att hålla sig ganska neutral när det gäller sånt man inte kan byta ut för jämnan. Annars är det ju som du säger, risk att man tröttnar.

KRAM!

Maleé sa...

Jättesnyggt! Köp med dig mosaik hem, det är superbilligt (men lite tungt...) Rekommenderad affär; På din vänstra sida strax innan stora korsningen vid Central. Tyvärr har jag lömt namnet, men det finns bara en där och de har kakel och sånt utanför.

martina sa...

Klockrent motto, visst är det svårt att bestämma sig. Som när det gäller kök och badrum är det för dyrt för att ångra sig! Snyggt kök, hur vill du ha det badrum, vi har ju typ samma smak och jag har beslutsångest hur vi ska renovera vårt. Var inne på att ha mosaik på en vägg sen lite större plattor, men så hade vi en kakelman här som sa att det var svårt med mosaik och att många kunder blev missnöjda, det har jag aldrig hört! Ha en bra dag

Familjen V sa...

linda p: ja vilken tur att dom kommer samtidigt som tidningen kommer ut. Tajming!

Tyckte oxå att mottot var bra. Det finns mkt snyggt men ALLA har det när det är nytt. Men retro är alltid snyggt o går inte ur tiden. Hellre en lite tråkigare lösning som håller år ut o år in än supertrendigt iår och helt ute nästa.

kram kram o ha en fin dag!malée: köket är verkligen fräscht va?!
vet vilken affär du pratar om. men vi kommer att ha ett pyttelitet kök så det går inte åt så mkt.
däremot skulle man vilja skicka hem några byggarbetare;)
vad tror du frakten skulle gå på?

ha det fint!!martina: tack, mottot kommer att hjälpa mig oerhört känner jag. det är så svårt att bestämma när det finns såååå mkt snyggt.
men du- ang. badrum så tänkte jag vänta in dig o se hur du skall göra;)
tyvärr har jag inte kommit så långt än i planeringen, det är det sista vi skall göra i huset.
men konstigt det där med att man skulle ångra sig ang. mosaik.
Varför- mosaik har ju funnits jättelänge o är alltid rätt. Jag har då aldrig hört ngt sånt.

Men jag kommer väl att köra med mitt motto i badrummet gissar jag. Svart golv o vita väggar. Storlek på kakel har jag inte betämt ännu. Men retrokänsla blir det garanterat!

kram kram

madde sa...

vilket supersnyggt kök, jag har ingen stil tror jag - eller jo enkelt, så enkelt framför allt får nog bli mitt motto ;)

madde sa...

vilket supersnyggt kök, jag har ingen stil tror jag - eller jo enkelt, så enkelt framför allt får nog bli mitt motto ;)

Mrs. b sa...

Snyggt kök! Och bra motto! :-)
Har själv på senare tid blivit lite mer sugen på retro - jag som alltid varit anti-retro!

Mari sa...

Nämen vilket trauma att vara utan Internet. Inte alls kul!

Snyggt kök fick gärna komma in hos mej. Finns ju hur mycket som helst att välja på tyvärr man blir helt vimsig.

Gillar oxå enkelhet därför fegade jag med tapeten hade nog tröttnat på nåt storblommigt och så jäkla kul är det inte att tapetsera om efter bara ett år.

Ha en underbar helg!

Anonym sa...

Så fint så! =) KRAM Malin (insp/design)

Familjen V sa...

madde: enkelhet är väl en stil? jag tar hellre enkelt o kryddar pynt.

kram


mrsb. mottot växer o kommer att passa mig bra!
menar du att du inte gillar retro? trodde att det bara var min man som inte gillade det. skall inte gå in på vad han tycker om loppis ens;)

kram


mari: internetlös är det värsta som finns här.särskilt när det regnar för då sitter man ju inne o bara tittar på väggarnan annars.

jag vet av erfarenhet att jag tröttnar på saker som är hypermoderna för stunden. vill inte att renoveringen skall kännas typiskt 2008.
jag kommer nog inte att ha mönstrat om det inte är på kuddar eller väggbonad. det får räcka så.
trivs bättre så oxå!

kram o trevlig helg!
malin: ja visst är det. enkelt o fräscht!

kram på dig