tisdag 3 juni 2008

Tuk-tuk...

I Sverige har man bilbälte, bakåtvända barnstolar, sidokrockkuddar, Airbags och kör försiktigt när första snön/halkan har slagit till.

Utomlands finns inga faror eller så leder man av konstant solsting för plötsligt så är det OK att sätta sig i ett "livsfarligt" fordon med sin familj.

Här åker man Tuk-tuk med med öppna sidorutor och oftast en fartdåre till chaufför som tror på Buddhas skydd och karma. Detta leder till att dom är "odödliga" tror dom.


5 vuxna (varav 4 skandinaver av modell större) och 3 barn där bak. Jag lovar- i vissa kurvor i nedförsbacke trodde jag på allvar att vi skulle välta! Varför bromsa i nedförsbacke när man har fått upp farten?


Men jag kan trösta släkt, vänner och alla andra att vi har skaffat oss "privatchaufför" nu och slipper äventyra våra livhanken. Det är ett medelålderspar som kommer när vi ringer och kör oss (lungt och försiktigt då givetvis) till utflyktsmål och shopping. Dessutom hjälper dom oss att läsa post, gör ärenden och tja- allt vi behöver hjälp med.

8 kommentarer:

Linda P sa...

Usch, läskigt. Ja, varför bromsa, det känns ju onödigt....

Hehe, en kul grej idag var när jag skulle gå in och kolla min statistik på Tailsweep. Jag la upp mig där igår. Då var där två kolumner varifrån mina bloggläsare kom. Den ena hette Sverige och den andra Thailand. Hmmm, undrar vem det kan vara???

Ha det fint! Kram

Lilla Blanka sa...

Hittade hit via en annan blogg :)
Vad mysigt det ser ut att bo i Thailand..nu skall jag kolla lite gamla inlägg hos dig :)

Kram
mia

nadia sa...

Håller verkligen med om att tuk-tuk-förarna är helt galna och det där med att sitta säkert... ibland är man liksom illa tvungen till att ta seden dit man kommer. Skönt med egen chaufför! /nadia

m a r i a k o d e n sa...

Hallå......Sitter å väntar på att det där hemliga ska hända....oj, nu händer det!! Vi hörs! Kram!

hanna-sofia sa...

Jag var lite smårädd ett flertal gånger när jag åkte allt från Tuk tuk till minibuss i Thailand och det hör inte till vanligheten när jag är ute och åker bil. Skönt att höra att ni iallafall hittat ett par sansade chaufförer.

Familjen V sa...

linda p: bromsa sliter väl på däcken ;)
jasså mam kan inte smygläsa din blogg längre? ;)
nä- så lätt blir du inte av med mig!

kram!


lilla blanka: kul att du hittade hit.
mysigt och ibland overkligt att bo här. men underbart att få byta liv för ett år. man blir väldigt "svenskt" av att bo utomlands.

ha det fint o kom gärna tillbaks!nadia: ja- det är ett nödvändigt ont och man hoppas att just den chauffören tar det lugnt. Det brukar vara lite lugnare när barnen är med men vissa är fullkomligt galna! men nu har vi just det ordnat för oss.

kram o ha det fint!mariakoden: har varit hos dig o läst nu! det var mitt tredje alt. som jag misstänkte. kul o jag håller tummarna stenhårt!!!

kram kram på dig!


hanna-sofia: jag är allt från smårädd till livrädd! maken berättade hur många som dog per dag här (kommer ihåg ihåg siffran men det var skrämmande högt)och jag antar att tuk-tuk och moppetaxi står för en stor del.


kram o ha det!

Ann

Jessika sa...

Våra barn tyckte verkligen det var helknepigt att ta sig fram i Thailand. "Ingen ordning" som nån av dem sa ;D

Familjen V sa...

jessika: ha ha- bra beskrivit av dina barn. trafiken i allmänhet är det inte heller ngn ordning på ;)

kram Ann