tisdag 22 april 2008

Ingen present, men ny kamera.Tyvärr blev det ingen present köpt till mig häromdagen!

Hittade inget som jag gillade men jakten fortsätter.

Annars har det inte hänt så mkt här. Maken har inte varit helt frisk och har mest legat hemma.
Jag och barnen har således hittat på saker själva och varit på en marknad som hölls på Wat Chalong som ligger precis bakom vårt bostadsområdet.Det var mkt folk, mkt mat och en massa roliga saker för barnen att göra.

Tyvärr gick det inte att fota för vår gamla kamera är så kass och det är stört omöjligt att ta ngt efter solens nedgång.

Vi köpte en ny kamera förra året som tyvärr har gått sönder (ja, barn kostar på ett eller annat sätt) så vi var inte sugna på ngt dyrt eller avancerat. Bara en liten och enkel. Jag orkar ändå aldrig läsa manualer eller lära mig nya avancerade finesser. (ett säkert ålderstecken?)

Tadaaa- en sån här blev det!


Endast 120 g!!Tänk vad fort tekniken går fort framå. När vi köpte vår kamera för 5 år sedan så var den modern men man kunde i princip inte göra ngt annat än "ta kort med den".


Idag finns det bättre kamerafunktion och mer avancerad teknik i en mobiltelefon!


bilder: Kodaks hemsida, Phuket-guide


4 kommentarer:

Hasse sa...

Hej,
Jag är helt okänd för dig men eftersom jag och min familj också går i tankarna att flytta till Thailand var det himla kul att jag hittade till din sida (via: http://alltochinget-camilla.blogspot.com).

Framfusig som jag är passar jag på att fråga dig direkt: -Jobbar ni i Thailand och i så fall med vad?

Det finns ju en hel del att tänka på vid en eventuell flytt och jag försöker ringa in alla mina problem som måste lösas!

Med vänliga hälsningar från ett just nu soligt Sverige - brrrr men det är kallt! :o)

Familjen V sa...

Hej Hasse!
Förlåt dröjsmålet. Har haft lite "problem" med våra visum. Problem är väl inte rätt ord. Missförstånd kanske är bättre.

Kul ide som jag hoppas och uppmanar er att följa!! Man kan inte ångra det!!

Nej- vi jobbar inte. Vi har bara tagit "thaim-out" som det så festligt heter;)
Vi ville inte vänta tills vi blev gamla utan bryta vardagen och göra ngt annat än att jobba. Vi bad om tjänstledigt ett år och sålde vårt hus och en massa annat.Vi röjde och slängde gammalt skit och rensade lite i våra skrymslen och vrår. Du anar inte hur många släp till tippen det blev!!!
Men herregud va skönt!!!
Av vinsten från huset betalade vi övriga lån och lever av en del av husvinsten.
När vi kommer hem börjar vi om från scratch sas. Vi köper nytt och startar om. Utan huslån men förhoppningsvis har vi pengar kvar till lite kontantinsats ;)


Jag vet inte om din fru har thai-pass el. om hon fortfarande är skriven i Thailand. Det är annars ett fånigt problem här. Man FÅR inte bara vara i Thailand utan att resa ut var 90:e dag. Man om hon har thai-id kort så kan du ansöka om förlängt visum utan att resa ut. Jag skall själv skaffa thai-id. Problemet är att jag inte kan prata thai så jag väntar på att mamma skall komma ned o hjälpa till.

Vet inte vad det är du vill veta men jag hjälper gärna till att svara på frågor. Ställ direkta frågor till mig så skall jag försöka svara.


ha det bra

Ann

Hasse sa...

Hej igen,

Tack för ditt svar. Det där med Thai-ID visste jag inte så jag bugar och tackar än en gång och lär återkomma med fler frågor vid behov! :o)

Med vänliga hälsningar
Hans

Familjen V sa...

hasse: bra att jag kan tipsa. visste inte det själv heller innan.